Mazda predlaže Masahira Mora za novog predsednika i izvršnog direktora

Mazda Motor Corporation je objavila da je njen upravni odbor predložio da Masahiro Moro postane predsednik i izvršni direktor. On nasleđuje Akira Marumoto, koji je vodio globalno poslovanje Mazde od 2018. godine.

Moro (62) se pridružio kompaniji 1983. Pre nego što je preuzeo svoju sadašnju poziciju direktora i višeg upravnog izvršnog direktora zaduženog za komunikacije bio je predsednik i izvršni direktor Mazda North American Operations od 2016. do 2021. Pre toga bio je izvršni direktor zadužen za globalni marketing i četiri godine je obavljao funkciju potpredsednika u Mazda Motor Europe.

Takođe, Upravni odbor Mazde je predložio da Jeffrey H. Guyton (56) bude imenovan za direktora za zastupanje, višeg upravnog izvršnog direktora i glavnog finansijskog direktora. On je trenutno predsednik i glavni izvršni direktor Mazda North American Operations i viši upravni izvršni direktor zadužen za Mazdine operacije u Severnoj Americi. Pre toga, Guyton je deset godina vodio Mazdino evropsko poslovanje.

Martijn ten Brink, predsednik i glavni izvršni direktor Mazda Motor Europe, komentarišući saopštenje rekao je:

“Čestitam Masahiru Morou i Jeffu Guytonu. Drago mi je što će dva iskusna lidera, koji takođe dobro poznaju evropsku regiju, preuzeti kormilo našeg globalnog poslovanja.”

“Evropa je oduvek bila ključno tržište za Mazdu. Sa ova dva imenovanja, u vreme kada Evropa određuje smer za budućnost automobilske industrije, Mazda Motor Corporation obnavlja svoju predanost evropskoj regiji i mreži partnera.”

Upravni odbor Mazda Motor Corporation odobrio je postavku izvršnih rukovodilaca koji će biti predloženi na redovnoj glavnoj skupštini deoničara i prvoj sledećoj sednici Upravnog odbora koja je zakazana za jun 2023.

 

Mazda Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *