Alfa Romeo Giulia i Stelvio GT Junior: Kako se voli život na italijanski način

Alfa Romeo odaje posebnu počast svom istorijskom nasleđu bez premca predstavljanjem nove posebne serije modela Giulia i Stelvio GT Junior, inspirisane legendom iz 1960-ih, modelom GT 1300. Ekskluzivna ograničena serija zasnovana je na „Veloce“ paketu opreme, koji je najsportskiji u ponudi. Njegovu spoljašnjost odlikuje očaravajuća boja Lipari Ocher, inspirisana nijansama poznatim kao „Old Timers“: prepoznatljivo nasleđe brenda i tipična smelost u izboru snažnih nijansi sa karakterom. Uz dašak sportskog minimalizma, unutrašnjost sadrži električno podesiva kožna sedišta sa prepoznatljivim „GT Junior“ znakom utkanim na prednjem naslonu za glavu, zajedno sa specifičnim šavovima. Značajne karakteristike na instrument tabli: stilska GT 1300 Junior šara i silueta 1960-ih.

Ovim je završen triptih uspešnih lansiranja italijanskog brenda: u roku od nekoliko meseci 500 jedinica modela GTA / GTAm predstavljenih u maju rasprodato je neverovatno brzo, a modeli Giulia i Stelvio 6C Villa d’ Este imali su takođe odlične rezultate prodaje.  Alfa Romeo tako potvrđuje svoju neuporedivu sposobnost stvaranja automobila koje karakterišu dugotrajni estetski i funkcionalni izbori koji inspirišu modele novih verzija kako pristižu.

 

Giulia GT 1300 Junior: otelotvorenje jedne ere

Ekskluzivna specijalna serija inspirisana je jednim od najpoznatijih modela brenda: nezaboravnim modelom GT 1300 Junior, koji je prodat u skoro 100.000 jedinica za 10 godina koliko se proizvodio, od 1966. do 1976. godine.

Zasnovan je na modelu Giulia Sprint GT, sa Bertone karoserijom i motorom od 89 KS, a GT 1300 Junior se ubrzo pozicionirao kao automobil koji je u potpunosti otelotvorio duh 60-ih – preporod i ekonomski procvat, kada su snovi postali ostvarivi, uključujući posedovanje modernog sportskog automobila. Nije bila slučajnost da je poznati marketinški slogan brenda Alfa Romeo tada bio: „Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni“ („Svakodnevne pobede u svakodnevnom automobilu“).
GT 1300 Junior je bio zapanjujući pionir ravnoteže između lepote i funkcionalnosti tako karakteristične za Alfa Romeo, ambasadora bezvremenskog dizajna sa laganim, ali moćnim konturama, spreman da izbije na stazu baš kao sportista.

 

Giulia i Stelvio GT Junior: vanvremenska lepota

Iste vrednosti i karakteristike mogu se pronaći u današnjem ograničenom izdanju modela GT Junior Giulia i Stelvio, opremljenim sa 2,2-litarskim turbo dizel motorom od 210 KS ili 2,0-litarskim turbo benzinskim motorom od 280 KS sa 4 aluminijumska cilindra i pogonskom osovinom od karbonskih vlakana, uparenim sa 8-stepenim automatskim menjačem i Q4 pogonom na sva četiri točka (pogon na prednje točkove dostupan je i na modelu Giulia 2.0 sa 280 KS).

Pored smele boje Lipari Ochre, eksterijeri modela Giulia i Stelvio GT Junior imaju i lake 21-inčne točkove od legure sa pet rupa na modelu Stelvio i 19-inčne na modelu Giulia. Aluminijumske ručice menjača za automatski menjač prisutne su kao deo standardnog paketa, sa L2 ADAS sistemima, zadnjim senzorima za parkiranje, bežičnim punjačem i automatskim vratima prtljažnika koji su dostupni kao opcioni dodaci.

 

FCA Srbija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *