Aplikacija za pametne telefone „Volvo on Call“ sada vozačima plug-in hibrida omogućava uvid u uzorke vožnje na električni pogon

 

Mogla bi da nosi i naziv „brojač koraka za elektrifikovane automobile: vozači plug-in hibridnih automobila Volvo sada mogu da dobiju novi uvid u svoje uzorke vožnje na električni pogon budući da je Volvo Cars u svojoj aplikaciji za pametne telefone „Volvo on Call“ na svim tržištima uveo niz novih funkcija.

Tim dodatnim funkcionalnostima Volvo Cars namerava i dalje da podstiče vozače plug-in hibrida Volvo da što bolje napune bateriju vozila, kao i da voze potpuno električno, a i uopšteno želi da poveća zanimanje za prednosti električnih automobila i održivu mobilnost.

Nova i unapređena aplikacija „Volvo on Call“ vozačima omogućava da vide koliku razdaljinu su prešli u potpuno električnom načinu vožnje, kao i svoju potrošnju električne energije i goriva, a i druge podatke. Kasnije ove godine, usluga će dodatno vozačima omogućavati da pregledaju uticaje svoje vožnje na svoj karbonski otisak, kao i da procene troškove goriva koje su uštedeli vožnjom u potpuno električnom načinu.

„Želimo da aplikacija „Volvo On Call“ olakša život Vama kao korisniku, kao i da omogući prisnije iskustvo“, rekao je Odgard Anderson, glavni direktor digitalizacije. „Budući da automobil postaje sve više povezan, povećava se potencijal aplikacije, zato nameravamo s vremenom da se pobrinemo za to da aplikacija postane onoliki deo kompanije Volvo, koliki su to i njeni automobili.“

Za odgovarajuće modele Volvo Recharge, kupljene u periodu ponude, platforma će obaveštavati vozače i o stanju povraćaja za električnu energiju iz prošle godine*. Recharge je krovni naziv za sva vozila Volvo koja sadrže punjivu bateriju, sa potpuno električnim i plug-in hibridnim pogonom.

Nove funkcionalnosti „Volvo on Call“ stoje na raspolaganju za sve modele plug-in hibrida Volvo koje karakterišu ugrađene platforme SPA i CMA i koji su u prodaji od 2015. godine, u 47 zemalja sveta u kojima funkcioniše „Volvo on Call“.

„Kao što brojač koraka podstiče ljude da više vežbaju, tako smatram da će aplikacija ljudima omogućiti bolji uvid u njihove uzorke vožnje, a time i vožnju na održiviji način“, rekao je Bjorn Anval, vođa EMEA u kompaniji Volvo Cars. „Na plug-in hibride gledamo kao na „delimično električne automobile“ koji podstiču promene u ponašanju ljudi i pomažu u prelasku na potpuno električne automobile.“

Volvo Cars je prvi priznati proizvođač automobila koji se obavezao na potpunu elektrifikaciju i dugoročnu budućnost bez tradicionalnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Sada je već lider na tržištu po pitanju prodaje plug-in hibrida, koja predstavlja skoro 25 odsto celokupne prodaje Volvo Cars u Evropi.

U sledećih pet godina Volvo Cars predstaviće gamu potpuno električnih automobila, kao što i odgovara njegovim ambicijama da do 2025. godine svetska prodaja potpuno električnih automobila dostigne 50 odsto, uz ostale hibride. Proizvodnju svog prvog potpuno električnog automobila, XC40 Recharge P8, započinje ove godine u Gentu u Belgiji.

Svaki model Volvo iz momentalne ponude uključuje mogućnost Recharge, od malog XC40 SUV, automobila serije 60 do vodećeg vozila kompanije, velikog XC90 SUV. Volvo Cars je jedini proizvođač automobila koji nudi plug-in verzije za sve modele iz svoje game vozila.

Ažuriranje aplikacije „Volvo on Call“, koje objavljujemo danas, pripremljeno je na osnovu povratnih informacija korisnika, a Volvo Cars će i u buduće razvijati platformu i oblikovati uslugu u skladu sa predlozima korisnika.

* Uslovi se razlikuju u zavisnosti od tržišta.

 

Volvo Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.