Brend Jeep® najavio evropski debi novog Grand Cherokee 4xe

Samo četiri meseca nakon njegove svetske premijere u septembru, novi Jeep® Grand Cherokee 4xe sada će imati ekskluzivnu inicijativu za rezervacije u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Belgiji, Luksemburgu i Holandiji. Posetioci posebnog sajta mogu biti među prvima koji će otkriti Jeep Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition i mogu da iskažu interesovanje da budu kontaktirani kada vozilo bude dostupno u salonima.

4xe plug-in hibridna tehnologija

Dolazak Jeep Grand Cherokee 4xe je takođe značajan trenutak u evoluciji brenda i još jedan deo slagalice strategije za elektrifikaciju celokupne game.  Nosi 4xe značku kao autentičnu oznaku brenda Jeep, kako bi predstavljao novu 4×4 vožnju i sposobnost da kombinuje čuvene sposobnosti sa većom održivošću, efikasnošću za primer i još više bezbednosti i zadovoljstva u vožnji. Primena 4xe plug-in hibridne tehnologije u modelu Jeep Grand Cherokee omogućava brendu njegov tradicionalni standard mogućnosti terenske vožnje, zahvaljujući momentalnoj dostupnosti obrtnog momenta, što garantuje kombinacija dva pogonska sistema, turbo benzinskog i električnog, a tu je naravno i opcija vožnje sa nula emisija CO2.

Tehnološki najnapredniji, najluksuzniji Grand Cherokee ikada sa legendarnim 4×4 performansama

Peta generacija modela Jeep Grand Cherokee – terenca koji je osvojio više nagrada nego bilo koji drugi – ima novu arhitekturu, 4xe plug-in hibridni pogonski sistem, novi dizajn eksterijera i novi enterijer sa kvalitetnom izradom i vrhunskim tehnologijama. Dok vodeći brend terenaca u pogledu performansi terenske vožnje nastavlja svoje putovanje ka budućnosti „slobode sa nultim emisijama“, novi model predstavljen je kao tehnološki najnapredniji Jeep Grand Cherokee sa najboljim 4×4 performansama ikada.

Jeep Grand Cherokee je opremljen vrhunskim sistemima i dizajniran je u celosti tako da ponudi mogućnosti terenske vožnje bez premca, kao i bezbednu dinamiku vožnje. Quadra-Drive II 4×4 sistemi, Quadra-Lift vazdušno vešanje i Selec-Terrain sistem upravljanja prianjanjem – koji nude izbor između pet modova vožnje: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, i Sport – obezbeđuju modelu Grand Cherokee da zadrži legendarne 4×4 sposobnosti brenda Jeep.

Samo na posebnom veb-sajtu

Narudžbine za Exclusive Launch Edition – kada stigne u salone – biće dostupne samo kupcima koji su iskazali interesovanje na posebnom veb-sajtu od 17. februara do 30. marta 2022. Biće dostupan u posebnoj Exclusive Launch Edition konfiguraciji sa kompletnim opcijama, kako bi se ponudile različite specifikacije u okviru standardnog paketa sa visokotehnološkim dodacima i sistemima za podršku u vožnji i posebnim početnim paketom koji može zavisiti od tržišta do tržišta.

Jeep® Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition: perjanica koja postavlja nove standarde u segmentu

Premijerna verzija modela Jeep Grand Cherokee 4xe ističe se raznovrsnim specifikacijama u okviru standardnog paketa. Polirani točkovi od lake legure dosegli su 21 inča – prvi put na modelu Grand Cherokee – i omogućaju veću širinu, dok dijamantski crni krov, u kontrastu sa karoserijom, definiše njegovu nižu siluetu i naglašava zadnje spojlere na vertikalnom stubu. Model je dostupan u jednoj od četiri boja eksterijera – Diamond Black, Bright White, Velvet Red, Baltic Grey, sve sa crnim krovom i ukrašene platinasto-hromiranim detaljima.

Umeće i funkcionalna lepota su takođe osnova za enterijer, čiji upečatljivi elementi obuhvataju akcente u boji oraha i presvlake vrata/sedišta od Palermo kože. Sedišta vozača i suvozača mogu se elektronski podesiti u 16 pozicija, opremljena su lumbalnom podrškom i funkcijom memorisanja,  takođe imaju funkciju masaže ugrađenu u naslon. I zadnja sedišta imaju grejanje i ventilaciju. Prednja maska ima nove, tanje otvore za sistem klimatizacije – sa četiri zone, što garantuje izuzetan komfor za sve putnike, novu centralnu konzolu, sistem bežičnog punjenja i 10-inčne digitalne ekrane (za digitalnu instrument tablu i radio sa ekranom osetljivim na dodir), kao i ekskluzivni 10,25-inčni interaktivni displej za suvozača. Jeep® Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition takođe nudi McIntosh sistem ozvučenja od 950 vati sa 19 zvučnika. Jedan je od najprefinjenijih na svetu i koristi istu tehnologiju kao McIntosh sistemi za dom. Magneti i namotaji u zvučnicima proizvode jedinstven zvuk, bez ikakvog traga distorzije ili niskog kvaliteta. Kako bi se stvorila sredina u skladu sa vašim ukusom, glavna inovacija je kompletan paket podesivih LED svetla u enterijeru, sa podešavanjima za dan/noć i sistemom ambijentalnog osvetljenja, sa opcijom odabira između pet boja.

Novi Grand Cherokee ima više visokotehnoloških specifikacija nego ikad pre. U okviru standardnog paketa, Exclusive Launch Edition stiže sa novim sistemom aktivne podrške pri vožnji (Active Driving Assist) nivoa 2 (L2) – uz koji vozači i dalje moraju da drže ruke na volanu, a oči na putu – tu su zatim novi 10-inčni Heads-up Display (HUD) prikaz u boji na vetrobranskom staklu, ekskluzivni ekran za suvozača za navigaciju, prikaz snimka kamere i zabavu, kao i novi digitalni retrovizor. Takođe je opremljen kompletnim LED prednjim svetlima i sistemima za paralelno parkiranje i parkiranje pod uglom od 90 stepeni, koji čine manevrisanje pri parkiranju mnogo jednostavnijim, uz to kamera s noćnim režimom i sistem za upozorenje na mogućnost čeonog sudara u punoj brzini, sa detekcijom pešaka i biciklista.

Superiorna povezanost u automobilu i na Vašem pametnom telefonu: debi novog paketa usluga

Jeep® Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition je najpovezaniji model ikada, zahvaljujući sistemu Uconnect™ 5 – najnaprednijem Uconnect sistemu ikada, sa četiri 10-inčna digitalna displeja. Sistem sadrži kompletan ugrađeni skup alata kako biste upravljali Vašim iskustvom mobilnosti i učinili ga ekstremno intuitivnim, pomoću paketa Uconnect™ usluga dostupnih kako na Uconnect™ 5 sistemu tako i na unapređenoj Jeep aplikaciji. Napredna povezanost modela Grand Cherokee 4xe je razvijena tako da se ispune različiti zahtevi kupaca i kako bi se pojednostavilo 4xe iskustvo u svim uslovima vožnje, sa paketom usluga za kontrolisanje više elemenata vozila, daljinski i komforno. Zahvaljujući Jeep® mobilnoj aplikaciji, korisnici mogu brzo i jasno da upravljaju statusom vozila, da potraže stanice za punjenje, dobiju podršku u slučaju poteškoća, hitnih slučajeva ili pokušaja krađe. Nadalje, kupci mogu uvek da se obaveste o održavanju vozila putem mesečih izveštaja (putem imejla).

Paket usluga UconnectTM obuhvata povezane usluge posvećene elektrifikovanoj vožnji i naprednoj povezanosti, uključujući My Assistant, My Car, My Remote, My eCharge, My Navigation i opcione My Wifi i My Alert pakete. Sa modelom Grand Cherokee, mnoge nove usluge imaće svoj debi, uključujući Jeep®Offroad Pages na mobilnoj aplikaciji, sa još naprednijim daljinskim kontrolama, Eco Score sistemom za praćenje stila vožnje i još mnogo toga.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *