Dacia i UTMB® World Series najavljuju saradnju

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu. U skladu sa Dacijinim težnjama da se profiliše kao marka za zaljubljenike u prirodu, saradnja sa UTBM® World Series je novi način da svima omogući spajanje sa prirodom kroz trail trke.

UTMB® World Series je najzahtevnije prvenstvo trail trka na svetu u kojem svi trkači mogu da iskuse avanturu UTMB® takmičenja kroz najveće međunarodne trke na najspektakularnijim lokacijama. Sa Dacijom deli mnoga osnovna načela: duh solidarnosti, uključivosti i razvoja pametne potrošnje. Ova saradnja im omogućava da zajedno pomeraju te vrednosti.

Saradnja je ugovorena za period od 2022. do 2024. godine. Kao prvi Službeni tehnički partner takmičenja UTMB® World Series i ekskluzivni Automobiliski partner, Dacia će pružati ključnu operativnu podršku na trkama koje se održavaju u Evropi, pre svega obezbedjivanjem robusnih vozila namenjenih za terensku vožnju.

„Mi u Daciji više od 15 godina potpuno predano radimo na rušenju konvencija automobilske industrije. Veliki uspeh koji je ostvario naš legendarni SUV Duster personifikacja je načela naše marke i naše težnje da se povežemo sa ljudima koji vole prirodu. Jako smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa UTMB® World Series. To će povećati svest kupaca o našoj marki i dodatno nas povezati sa ljudima koji uživaju u prirodi“.
Xavier Martinet, viši potpredsednik, DACIA & LADA, Marketing, Prodaja i operacije

„Osnova zamisao trka UTMB® World Series jeste: pružiti sportistima avanturu u kojoj će uživati u prirodnim lepotama u njihovom najčistijem obliku. Iznova tražimo nove načine da svoju inicijativu održivog poslovanja odvedemo korak dalje. Zato nam je činjenica da se Dacia zasniva na načelima pametne potrošnje i ekološki osvešćenim rešenjima izuzetno važna. The IRONMAN Group sa zadovoljstvom prima Daciju u svoju porodicu i radujemo se uspešnoj budućoj saradnji.”
Matt Wikstrom, Direktor razvoja partnerstva u The IRONMAN Group

„Oduševljeni smo što ćemo sarađivati sa Dacijom. Njihova poslovna filozofija savršeno se uklapa u UTMB® World Series. Takmičenje UTMB® World Series pokrenuli smo kako bismo okupili celu zajednicu trail trkača i kreirali inkluzivni sportski sistem za sve sportiste. Naše osnovne vrednosti prirodno se prepliću sa Dacijinim. Zato se radujemo saradnji u radu na inkluzivnosti, ljubavi prema prirodi i održivosti, što su načela koja delimo, dok takmičenje nastavlja da se širi na najveća evropska, bliskoistočna i afrička tržišta.”
Frédéric Lénart, Glavni direktor UTMB Group

Partnerstvo između UTMB® Group i The IRONMAN Group je najavljeno prošlog maja kad je pokrenuto takmičenje UTMB® World Group. Prva trka će se održati od 7. do 10. aprila u Hrvatskoj pod nazivom Istria 100 by UTMB®. Za ovu godinu je potvrđeno 25 međunarodnih trka. Ove trke su jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za finalnu trku UTMB® World Series: UTMB® Mont-Blanc 2023.

O UTMB® WORLD SERIES
UTMB® World Series je najveće takmičenje u trail trkama na svetu. Okuplja najveće zvezde tog sporta i amatere na najvećim međunarodnim trkama na najspektakularnijim lokacijama. UTMB® World Series se zasniva na ljubavi prema planinama i filozofiji održivog razvoja. Trkačima pruža priliku da iskuse UTMB® pustolovine širom sveta, na trkama koje će se ove godine održati u Aziji, Okeaniji, Evropi i Americi. To je jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za trku UTMB® Mont-Blanc u Francuskoj, finale ovog prestižnog takmičenja. Za više informacija: www.utmb.world.

O UTMB GROUP
Tokom proteklih 18 godina, od kada je 2003. UTMB® Mont-Blanc pokrenula grupa prijatelja, strastvenih učesnika u trail trkama, UTMB Group je bio predvodnik pokreta razvoja trail trka. UTMB® Mont-Blanc je ultimativni sportski događaj. Svake godine u trci učestvuje 10.000 trkača. UTMB® Group je ujedno i pionir tehnologije LiveTrail®, inovativne digitalne usluge koja pomaže u organizaciji trka izdržljvosti. Na glasu među stotinama hiljada sportista, UTMB® je postala globalna, premium marka. U maju 2021. UTMB Group je dogovorila saradnju sa The IRONMAN Group za pokretanje takmičenja UTMB® World Series pod čijim će se okriljem održati brojne međunarodne trke koje će poslužiti kao kvalifikacione trke za veliko finale: UTMB® Mont-Blanc. Prevazići samog sebe, fair-play; poštovanje prema drugima i prema okolini kao i solidarnost, načela su na kojima se zasniva takmičenje UTMB® World Series i trka od koje je sve počelo: UTMB® Mont-Blanc. Za više informacija posetite stranicu www.utmb.world.

 

Dacia Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *