David Durand je novi potpredsednik odeljenja za Dizajn marke Dacia

Od 11. maja David Durand postaje potpredsednik odeljenja za dizajn marke Dacia i pridružuje se upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA. Odgovaraće Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn Renault Grupe i članu upravnog odbora Renault Grupe.

Durand će na ovoj poziciji naslediti Milesa Nürnbergera koji kompaniju napušta zbog ličnih razloga i kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.

***

David Durand (49) je završio visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Poveren mu je dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.
Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u satelitskim dizajnerskim centrima u Barceloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulou (Brazil). Zaslužujući međunarodnom iskustvu, 2011. stekao je titulu rukovodioca dizajna za globalna vozila. Zatim je doprineo postavljanju načela Dizajna u skladu sa troškovima, a time i uspehu marke Dacia.
Od 2020. obavlja dužnost rukovodioca dizajna karoserija za marku Dacia gde je učestvovao u dizajniranju konceptnog automobila Bigster, koji je oličenje evolucije marke Dacia.
11. maja David Durand je imenovan za direktora odeljenja za dizajn marke Dacia i postaje član Upravnog odbora poslovnih jedinica Dacia i Lada.
David Durand je odrastao u kreativnom okruženju roditelja arhitekata. Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i savremene umetnosti. Takođe je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik.

„Radujem se saradnji sa Davidom kako bismo se uhvatili u koštac sa izazovima mobilnosti budućnosti. Njegova kreativnost, iskustvo i sklonost inovacijama su nadaleko poznati, i unutar naše organizacije i u širem krugu automobilske industrije. Takođe bih želeo da se zahvalim Milesu na doprinosu i radu sa našim timovima.”

Laurens van den Acker, izvršni potpredsednik za dizajn Renault Grupe

 

Dacia Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *