Delo ŠKODA Design tima: Trofej za MVP igrača IIHF

Finska je pobednik 86-tog IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu. U finskom gradu Tampereu, Finska je u senzacionalnoj utakmici pobedila Kanadu rezultatom 4:3. Češka reprezentacija zauzela je treće mesto i prvi put nakon deset godina kući odnela bronzane medalje. Finac Juho Olkinuora je proglašen za MVP igrača turnira. Nakon finala, članica uprave ŠKODA AUTO, Maren Gräf uručila mu je pehar, izrađen od češkog kristala koji je dizajnirao ŠKODA Design tim.

Bio je to uzbudljiv završetak još uzbudljivijeg turnira koji je konačno održan pred navijačima na tribinama u periodu od 13. do 29. maja: domaća ekipa svladala je Kanadu rezultatom 4:3 u finskom gradu Tampereu i izborila pobedu na 86. Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu za muškarce. Češka reprezentacija zauzela je treće mesto i prvi put nakon deset godina kući odnela bronzane medalje.

Finci su u svojim redovima imali najboljeg igrača turnira Juho Olkinuora. Nakon finala primio je kristalni trofej koji je kreirao ŠKODA Design tim za najkorisnijeg igrača turnira. Trofej mu je uručila članica uprave ŠKODA AUTO, Maren Gräf. Peter Olah, rukovodilac dizajna enterijera u ŠKODA AUTO, bio je inspirisan tragovima klizaljki na ledu prilikom dizajniranja trofeja. Skulptura kombinuje uravnotežene proporcije, upečatljive linije i emotivan dizajn aktuelnih ŠKODA modela sa dinamikom i energijom hokeja na ledu. Trofej visok 35 centimetara, širok 22 centimetra i težak pet kilograma duvan je u kalup pre nego što je detaljno izrezan.

Kao glavni pokrovitelj događaja, ŠKODA AUTO je i ove godine organizatorima Svetskog prvenstva obezbedila flotu od 45 vozila, uključujući 15 potpuno električnih ENYAQ COUPÉ RS iV. Preostalih 30 automobila su činili modeli SUPERB iV i KODIAQ. Osim toga, ŠKODA je bila ekskluzivni partner IIHF aplikacije za ovo svetsko prvenstvo. Aplikacija je pružala ljubiteljima hokeja na ledu važne informacije o turniru, uključujući rezultate, statistiku i live ticker s upozorenjima na postignut gol.

ŠKODA AUTO je već 30 godina uključena u organizaciju međunarodnog hokeja na ledu kao sponzor svetskog prvenstva. ŠKODA AUTO se prvi put pridružila IIHF Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu kao partner 1992. godine, a samo godinu dana kasnije postala je glavni sponzor turnira. 2017. godine, partnerstvo između proizvođača automobila i IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu prepoznato je kao Ginisov svetski rekord za najduže glavno sponzorstvo u istoriji sportskih svetskih prvenstava.

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *