Izašao „Tempo“, novi singl Matea Bočelija i muzika za komunikacionu kampanju „La Prima by Bocelli“ za model Novi 500

„Tempo“, novi singl koji je komponovao i izveo Mateo Bočeli, sin maestra Andreje, muziku nove komunikacione kampanje za predstavljanje modela Novi 500 pod nazivom „La Prima by Bocelli“, se pojavio. Partnerstvo dodatno ojačava snažnu vezu između FIAT-a i muzike, savršene kombinacije dizajna, umetnosti i kreativnosti koja izražava izvrsnost koncepta „Made in Italy“ širom sveta.

„Mateo Bočeli predstavlja novu generaciju italijanskog muzičkog talenta a njegova nova pesma je baš kao naš Novi 500: vesela, elegantna, bezvremena i ukorenjena u italijanskoj kulturi. Drago mi je što je „Tempo“ muzika za Novi 500,“ kaže Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a i direktor marketinga Stellantis-a, i dodaje: „i vrlo sam ponosan što je Mateo odlučio da u svom spotu prikaže naš električni model 500, kako bi ga vozio sa stilom – u tišini – kroz lepote njegove domovine, Toskane.“

„Tempo“ je jedna od prvih pesama u čijem komponovanju sam učestvovao prošle godine u Italiji, i odmah sam se zaljubio u nju,“ rekao je Mateo Bočeli, autor singla. „To je vrlo zabavna, živahna, emotivna pesma. Zaista verujem u nju, i nadam se da će biti muzika ovog leta. Velika mi je čast što je FIAT izabrao „Tempo“ kao muziku za njihovu novu kampanju.“

Zvanični spot režirao je William9 i u njemu je prikazan elegantan i inovativni Novi 500, koji nameće tempo lude avanture kroz Toskanu. Nakon što su Bočelijevi prijatelji prekinuli njegovu probu u pozorištu Duzepe Verdi u Pizi, oni odlaze na vrtoglavo putovanje po regiji u kojoj je odrastao i stižu do opere Manolo Valdes u poznatom pozorištu Teatro del Silenzio u Lajatiku, uživajući u prirodnoj lepoti zemlje i obale.

Singl Matea Bočelija, koji je izdat na engleskom i španskom – sa stihom na italijanskom – potiče iz njegovog debi albuma, koga će 2023. izdati Capital Records. Pesma „Tempo“, koju su komponovali Zmishlany, Nolan Sipe i Max Wolfgang, u produkciji Idoa Zmishlany-a, poznatog muzičkog producenta koji je sarađivao, između ostalih, sa Džastinom Biberom, Šonom Mendezom i grupom Imagine Dragons.

Mateo Bočeli počeo je da svira klavir sa šest godina i sa 18 je debitovao na sceni, u Koloseumu u Rimu. Duboki glas pevača dopreo je do fanova muzike širom sveta u 2018. sa singlom „Fall on Me“, englesko/italijanskim duetom u čijem je komponovanju učestvovao za album „Si“ svog oca, Andreje Bočelija. Pesma, koja je bila muzika u Diznijevom ostvarenju „Krcko Oraščić i četiri kraljevstva“, preslušana je više od 300 miliona puta širom sveta. Nedavno Mateo se pridružio maestru tokom njegove turneje u arenama u SAD, u okviru koje su održana dva nastupa u Medison Skver Gardenu u Njujorku.

Novi 500 „La Prima by Bocelli“ je prvi električni gradski automobil na svetu opremljen JBL „Virtual Venues“ tehnologijom, koje omogućava nenadmašno ozvučenje. Kako bi učinio JBL sistem ozvučenja savršenim dodatkom za vozilo, FIAT je prizvao iskustvo maestra Andreje Bočelija, najpopularnijeg živog tenora na svetu.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *