Jeep® Avenger debitovao na televiziji sa kampanjom „Proizveden za stvarni svet“

Novi Jeep® Avenger, prvo 100% električno vozilo brenda, predstavljeno je ovog aprila evropskim medijima, i odmah je dostiglo status zvezde: vozilo je zapravo već osvojilo nagradu za Evropski automobil godine 2023. Nakon predstavljanja novog modela, sada je vreme za njegovu prvu televizijsku reklamu. Debi kampanje “Built for the Real World” uživo je prikazan u Španiji. Nekoliko dana kasnije biće emitovana u Italiji, u petak 12. maja, kada će biti prikazana u glavnom terminu istovremeno na svim glavnim mrežama i kanalima. Video će se kasnije koristiti na evropskim tržištima između maja i septembra 2023. korišćenjem digitalnih i tradicionalnih medija, na osnovu integrisanog višekanalnog pristupa.

Reklama prikazuje Jeep® Avenger kako putuje kroz imaginarni pejzaž virtuelnog sveta, dok ga vozi podjednako fiktivan lik. Preokret se dešava kada protagonista ukloni vizir za virtuelnu realnost sa svojih očiju i vraća se u pravi svet. Žena koja vozi pravi model 100% električnog terenca prepušta se adrenalinu i odlazi na pravu Jeep® avanturu. Narator objašnjava tranziciju iz imaginarnog sveta u stvarni: „Postoji svet pun slobode i avantura, ali ne možete ga istražiti sedeći na kauču: morate da izađete i stvarno ga proživite.“

Kampanja prikazuje jaz između prošlosti i budućnosti brenda: Jeep® Avenger predstavlja važnu prekretnicu za brend i njegov put. Takvo ekstremno i legendarno vozilo nekada se smatralo mogućim samo u virtuelnom svetu, čak i samo pre nekoliko meseci. Ovaj novi model predstavlja sve što Jeep simbolizuje, ali koncentrisano u jedan model. Štaviše, on je takođe 100% električan, super fleksibilan, prepun tehnologije, funkcionalnog dizajna i sa vodećim sposobnostima u svom segmentu. Ovaj Jeep® je bez presedana i gotovo neverovatan; a ipak, sve je stvarno. Jeep® Avenger je inkluzivno vozilo dizajnirano i stvoreno da svima omogući da u potpunosti dožive emocije koje pruža vožnja: pre svega, brendove osnovne vrednosti slobode i avanture.

Reklama, napravljena u saradnji sa agencijom Leo Burnett, deo je kampanje koja je u potpunosti dizajnirana i realizovana u Evropi: scene u videu su snimljene u Portugaliji i svi koji su učestvovali u njenom pravljenju potiču sa ovog kontinenta. U demonstraciji konceptualnog kontinuiteta i koherentnosti brenda, Jeep® Avenger je prvi Jeep koji je dizajniran i napravljen specifično za evropsko tržište: evropska kampanja za evropsko vozilo.

Tokom videa, kroz kombinaciju slika i teksta, naglašavaju se glavne karakteristike modela Jeep® Avenger: napredna tehnologija, sa standardnim ekranom Uconnect Infotainment radio sistema od 10,25 inča u kombinaciji sa potpuno digitalnim klasterom instrumenata, kao dokaz potpuno povezanog modela; vodeće sposobnosti, koje omogućavaju SUV-u da funkcioniše u svim vremenskim uslovima, zahvaljujući Selec-Terrain® funkciji; plus, ima do 400 km autonomije u WLTP ciklusu i do 550 km u gradskoj vožnji, što garantuje baterija od 54 kWh*; na kraju, njegove kompaktne dimenzije omogućavaju vozilu da prođe kroz uske puteve poput onih viđenih u finalnom delu reklame. Ove teme se kombinuju sa drugim ključnim konceptima za Jeep® Avenger: funkcionalnim dizajnom, prostranim i fleksibilnim enterijerom, potpuno električnim pogonom. Zapravo, 100% električni SUV marke Jeep se ističe svojim novim električnim pogonskim sistemom nove generacije koji kombinuje novi elektromotor i novu bateriju. Zahvaljujući standardnom brzom punjenju od 100 kW, koristeći Mode 4 kabl povezan na javne punjače sa jednosmernom strujom, tri minuta punjenja je dovoljno da pruži autonomiju od 30 km. Takođe, 24 minuta su dovoljna da se baterije napune od 20 do 80%.

Brend Jeep

Sa 80 godina legendarnog nasleđa, Jeep® je autentični SUV brend koji donosi sposobnost, umeće i prilagodljivost ljudima koji žele da idu na izuzetna putovanja. Brend Jeep otvoreno poziva da se živi punim plućima, nudeći linije vozila koja nastavljaju da pružaju svojim vlasnicima osećaj bezbednosti i sigurnosti, kako bi krenuli na svako putovanje samopouzdano. Jeep ponuda vozila sastoji se od modela Avenger u verzijama sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i na baterijski pogon, Compass e-Hybrid & 4xe, Gladiator, Grand Cherokee 4xe, Renegade e-Hybrid & 4xe, Wrangler i Wrangler 4xe. Jeep Wave, premijum program lojalnosti i brige za kupce koji je dostupan za celokupnu Jeep 4×4 gamu, sadrži pogodnosti i ekskluzivne elemente kako bi se vlasnicima Jeep vozila pružila maksimalna pažnja i posvećena podrška 24/7. Legendarne mogućnosti terenske vožnje brenda Jeep unapređene su globalnom inicijativom za elektrifikaciju, koja transformiše 4xe u novi 4×4 prateći viziju brenda da se postigne sloboda sa nultim emisijama. Sva vozila brenda Jeep nudiće se u elektrifikovanoj varijanti do 2025.

Produkcija:

Agencija: Leo Burnett
Kompanija za produkciju: Movie Magic International
TV odeljenje: Prodigious
Postprodukcija: B612
Muzika: „Welcome to the Future“ – Luciana Caporaso, Kobalt Music Publishing America, Inc., SUGAROO!
Mediji: Starcom

*Potrošnja električne energije potpuno električne game Jeep® Avenger sa potpuno električnom autonomijom od kWh/100km: 15,4; CO2 emisije g/km: 0. Vrednosti za odobrenje tipa su određene u skladu sa WLTP kombinovanim ciklusom, i ažurirane su u martu 2023. Navedene vrednosti su za svrhe poređenja.

Važno: stvarne vrednosti potrošnje energije mogu se značajno razlikovati i mogu zavisiti od uslova upotrebe i različitih faktora kao što su: opcije, učestalost električnog punjenja u odnosu na pređene kilometre, temperatura ambijenta, stil vožnje, brzinu, ukupna težina, korišćenje određene opreme (klimatizacija, grejanje, radio, navigacija, svetla itd, vrste guma i uslovi, uslovi na putu, eksterni klimatski uslovi itd.).

Autonomija potpuno električne game Jeep® Avenger: 400 – 394 km. Vrednosti za odobrenje tipa su određene u skladu sa WLTP kombinovanim ciklusom, i ažurirane su u martu 2023. Navedene vrednosti su za svrhe poređenja.

Važno: stvarne vrednosti autonomije mogu se značajno razlikovati i mogu zavisiti od: opcija, uslova automobila (stil vožnje, brzina, ukupna težina itd, korišćenje određene opreme, klimatizacije, grejanja itd, tipa guma, uslova na putu, eksternih klimatskih uslova). Za više posebnih i detaljnih informacija o električnoj autonomiji potpuno električne game Jeep® Avenger i različitih faktora koji utiču na električnu autonomiju pogledajte zvanični vebsajt brenda Jeep®.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *