Jeep® Wrangler 4xe izabran za najbolji 4×4 WWCOTY za 2022. godinu

Inovativni Jeep® Wrangler 4xe plug-in hibrid proglašen je Najboljim 4×4 vozilom od strane žirija za Women’s World Car of the Year (Ženski svetski automobil godine) (WWCOTY) za 2022. godinu, na panelu od 56 automobilskih novinarki iz 40 zemalja sa pet kontinenata.

Izvrsnost vozila u WWCOTY nagradama se ocenjuje u svojim segmentima, na osnovu sigurnosti, vožnje, udobnosti, tehnologije, dizajna, efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i vrednosti za novac. Žiri WWCOTY nagrada, koji se sada organizuje po dvanaesti put, pohvalio je novi Wrangler 4xe zbog njegove posvećenosti održivosti.

„Modelom Wrangler 4xe, brend Jeep je napravio ogroman korak napred na mnogo načina, ali najvažnija je njegova posvećenost održivijoj životnoj sredini“, rekla je Marta Garsija, izvršna predsednica WWCOTY. „Veoma je cenjeno što se jedan od jedinih preostalih pravih terenaca na tržištu odlučio za hibridizaciju. Posvećenost modela Jeep Wrangler 4xe zaštiti životne sredine je od odlučujuće važnosti za Ženski svetski automobil godine/ Women’s World Car of the Year.”

Jeep Wrangler 4xe pruža više od 50 km autonomije pri samo električnom pogonu u gradskom ciklusu, što ga čini pogodnim za putnike i za svakodnevnu gradsku vožnju kao potpuno električno vozilo bez brige o autonomiji. To je ujedno i najsposobnije i ekološki najprihvatljivije terensko vozilo Brenda Jeep, koje pruža gotovo nečujnu terensku vožnju u kombinaciji sa slobodom na otvorenom koju nudi samo Jeep Wrangler.

„Oduševljeni smo što je žiri WWCOTY prepoznao velike iskorake koje je brend Jeep napravio ka elektrifikaciji svojih vozila širom sveta, u naporima za ispunjenje svoje vizije slobode uz nultu emisiju“, rekao je Kristijan Munije, izvršni direktor brenda Jeep. „Ova nagrada za Ženski svetski automobil godine je dodatna potvrda da elektrifikacija poboljšava osnovne mogućnosti naših Jeep vozila. Jeep Wrangler 4xe je jasan primer da možete imati najbolje od oba sveta: legendarne Jeep mogućnosti i zabavu na otvorenom u kombinaciji sa elektrifikovanim, ekološki prihvatljivim paketom koji vam omogućava da uživate u prirodi u gotovo apsolutnoj tišini.”

Hibridni pogon modela Wrangler 4xe kombinuje dvolitarski četvorocilindrični turbo motor visoke tehnologije sa dva elektromotora, visokovoltažnim pakovanjem baterija i automatski menjač TorqueFlite s osam brzina. Obrtni moment od elektromotora u modelu Wrangler 4xe stiže odmah na zahtev vozača. Pogonski sklop takođe obezbeđuje uštedu goriva, besprekoran, start-stop rad motora.

Najnapredniji pogonski sklop ikada razvijen za model Jeep Wrangler maksimizira efikasnost. Sa 380 konjskih snaga, Jeep Wrangler 4xe pruža performanse, standardne terenske sposobnosti i životni stil električnog vozila.

Potrošnja goriva game Jeep® Wrangler 4xe (l / 100 km): 4,1 –3,5; potrošnja električne energije (kWh / 100km): 23,9 – 22,1; emisije CO2 (g / km): 94 – 79. Vrednosti su odobrene na osnovu WLTP ponderisanog ciklusa ažuriranog 30.04.2021. i navedene su radi poređenja.

 

O brendu Jeep®
Brend Jeep iza sebe ima legendarno nasleđe od 80 godina i predstavlja autentično terensko vozilo sa performansama koje su vodeće u klasi, umećem izrade i svestranošću za sve one koji žele da krenu na izvandredna putovanja. Brend Jeep otvoreno poziva da se živi punim plućima, nudeći čitavu gamu vozila koja nastavlja da pružaju svojim vlasnicima osećaj sigurnosti i samopouzdanja za svako putovanje. Linija vozila brenda Jeep uključuje modele Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; dok Wrangler (van EU), Wrangler 4xe i Gladiator dopunjuju ponudu kamioneta. Jeep Wave, program lojalnosti i brige o korisnicima premijum vlasnika koji je dostupan celoj liniji vozila Jeep 4×4, nudi mnogo prednosti i ekskluzivnih pogodnosti kako bi vlasnicima brenda Jeep pružili najveću pažnju i posvećenu podršku 24/7. Terenske sposobnosti legendarnog brenda Jeep poboljšane su globalnom inicijativom za elektrifikaciju koja transformiše 4xe u novi 4×4 u potrazi za vizijom brenda o ostvarivanju slobode nulte emisije.
O Women’s World Car of the Year (WWCOTY)
Nagrada Svetski automobil godine po odabiru žena je jedina grupa dodele nagrada za automobile na svetu koja se sastoji isključivo od novinarki u oblasti automobilizma. Oformila ju je novinarka sa Novog Zelanda, Sendi Mire (Sandy Myhre), 2009. godne. Trenutno je na mestu počasne predsednice, dok je Marta Garsija (Marta Garcia) izvršna predsednica. Svrha ove dodele nagrada je da istakne ulogu žena u automobilskoj industriji, kao i da se izaberu najbolji automobili godine. Što se tiče glasanja, kriterijumi se zasnivaju na istim principima kojima se vodi bilo koji vozač pri odabiru automobila. Ne bira se „ženski automobil“ zato što takve kategorije ne postoje. Aspekti poput sigurnosti, kvaliteta, cene, dizajna, lakoće voženja, benefita i ekološkog otiska, uzimaju se, između ostalog, u obzir kada se glasa. 

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *