Kia Europe u prvom kvartalu sa izuzetnim rastom prodaje elektrifikovanih vozila

Kia je u prvom kvartalu ove godine zabeležila blago povećanje broja prvi put registrovanih vozila Kia u Evropi, uprkos dugotrajnom zatvaranju većine prodajnih salona. Nedavno objavljeni podaci govore daje Kia zadržala svoj 3,7-postotni tržišni udeo, što govori o stabilnoj prodaji ove najstarije južnokorejske automobilske marke i za vreme pandemije.

Broj prvi put registrovanih vozila Kia u Evropi se u1.kvartalu blago povećao
Podaci udruženja evropskih automobilskih proizvođača(ACEA) razotkrivaju da se Kijina prodaja u Evropi (zemlje članice EU, EFTA i Velika Britanija) blago povećala na ukupno 113.812 vozila u prvom kvartalu 2021.godine. To predstavlja 0,7-postotno povećanje u odnosu na jednak period prošle godine.

Elektrifikovana vozila sada predstavljaju 28% svih prodatih vozila Kia u Evropi
U prvom kvartalu 2021. su Kijina plug-in hibridna, hibridna i električna vozila predstavljala 28,4 posto ukupne prodaje ovog brenda u Evropi, a u jednakom periodu prošle godine iznosila je18,9%. To Kiju učvršćuje na liderskom položaju ponuđača rešenja čiste mobilnosti. Kia će uveliko obnoviti svoju gamu tako što će do 2026.godine lansirati 11 novih električnih modela, počevši samodelom EV6 čija onlajn predrezervacija kreće ovih dana.

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, komentarisao je: “Protekla godina bila je zahtevna za većinu grana, a automobilska industrija brzo se promenila. Uprkos tome smo zadržali rast prodaje u Evropi povećanjem prodaje naših hibridnih, plug-in hibridnih ielektričnih vozila. EV6, Kijino novo isključivo električno vozilo, za koje su na nekim tržištima već moguće predrezervacije, biće jedan od brojnih novih modela Kia, koji će omogućiti još veću prisutnost brenda u celoj Evropi.”

Prodaja elektrifikovanih Kia(EV, PHEV, HEV)rasla uprkos zatvorenim salonima
Popularnost Kijinih električnih vozila i dalje raste. Prodaja modela Kia Niro, raspoloživog sa tri tipa elektrifikovanog pogona, povećala se za 29 posto,a prodaja električnog e-Nira čak za 124posto. Kijin višestruko nagrađivani Sorento, koga kod nas očekujemo ovih dana, zabeležio je rast od 108 posto, većinom zbog plug-in hibridne izvedbe.Kod malih modela iz Kijine ponude prodaja Picanta povećala se za 22 posto na ukupno 15.954 vozila, a prodaja Rija za 11 posto na ukupno 8.847 vozila.

 

Kia Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *