Kia objavila aprilske podatke o globalnoj prodaji

Korporacija Kia je u aprilu u svetu prodala 249.734 vozila, što je 78-postotno povećanje u odnosu na april 2020. godine. Kijinu globalnu prodaju »vukli« su sportski terenci Sportage (27.955 prodatih vozila) i Seltos (26.864 vozila, ne prodaje se u Evropi). Treći najpopularniji model Kije bila je limuzina K3, koja je našla 22.591 novog kupca.

Prodaja u Južnoj Koreji iznosila 51.128 vozila, 1,5 % više nego lane
Kia je uKoreji u aprilu prodala 51.128 vozila, što je 1,5-postotno povećanje u odnosu na lanjski april. Prodaja jednovolumena Carnival i limuzine K5 najviše je doprinela rastu Kije na tamošnjem tržištu. Prodaja vanKoreje iznosila 198.606 vozila, što je 121% više nego u aprilu 2020. Prodaja van Koreje skočila je čak za 121 posto u odnosu na april prošle godine. Prodato je 198.606 vozila, pri čemu su najviše zasluga imali Sportage, Seltos i Rio (hatchback i limuzina). Ovaj veliki skok je posledica oporavka globalne tražnje, koja se zaustavila početkom izbijanja epidemije COVID-19 kada su bile privremeno zatvorene Kijine fabrike širom sveta.

Prodaja automobila se na velikim tržištima, kao što su npr. SAD, uprkos zahtevnoj poslovnoj klimi, oporavila, a najzaslužniji za dobre globalne rezultate bili su sportski terenci Telluride (Svetski auto godine2020.) i Seltos. Kia je u SAD-u zabeležila svoj drugi najbolji mesec do sada, sa čak pet modela koji su u u aprilu ostvarili rekordnu prodaju.

Kia se sa novim modelima, na čelu sa električnim EV6, tek zahuktala
Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije ‘Plan S’ te će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućiti novi modeli, uključujući novi električni model EV6 i limuzinu K8.

 

Kia Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *