Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci trkaće se u Alfa Romeo Racing ORLEN timu u 2021. godini

 

Alfa Romeo pozdravlja obnovu Formula 1 ugovora između Kimija Raikonena i Antonia Đovinacija i Alfa Romeo Racing ORLEN tima za 2021. godinu. Kao prvi italijanski vozač u poslednjih osam godina koji će imati kontinuirano prisustvo za volanom Formula 1 bolida, Antonio Đovinaci bio je suštinski deo razvoja tima Alfa Romeo Racing ORLEN. Njegov napredak i performanse tokom prve dve sezone bili su i značajni i konzistentni, a ta druga osobina je ključan faktor za uspeh u F1.

Tokom trenutne sezone, Antonio je ostvario mnoge solidne rezultate, i pozicionirao se kao jedan od najboljih startera, koji napreduje nekoliko mesta u svakoj trci i time je uvek podržavao italijanskog asa s velikom posvećenošću. Za Alfa Romeo, biti svedok njegovog uzlaznog uspeha, na putu ka boljim rezultatima nije reč samo o misilij već i je reč i o činjenici da je to veliki ponos.

Na kraju krajeva, veza između italijanskih vozača i brenda Alfa Romeo bila je izvor legendi u moto-sportu još otkad je ovaj proizvođač osvojio inauguracionu ediciju najviše klase u 1950. godini, kada je Nino Farina vozio Alfa Romeo Gran Premio Type 158 „Alfetta“.


Antonio Đovinaci:

„Alfa Romeo Racing ORLEN je tokom prethodne dve sezone F1 bio moj dom i ja sam srećan što će se ovo partnerstvo nastaviti tokom još jedne godine. Tim ima puno vere u mene i ja sam se potrudio najviše što mogu da to poverenje opravdam vrednim radom i posvećenošću: postigli smo dobre rezultate i osećam da sam uradio moj deo kako bi tim napredovao, ali put pred nama je i dalje dug i ima još mnogo toga što želimo da postignemo zajedno. Biće puno kontinuiteta između ove sezone i sledeće, tako da će sve na čemu radimo od sada do kraja ove godine računati za sledeću, i spremni smo da se maksimalno posvetimo.“


Majk Menli (Mike Manley), izvršni direktor FCA:

„Sa zadovoljstvom najavljujemo obnavljanje ugovora Antonija Đovinacija sa Alfa Romeo Racing u godini u kojoj slavimo 110. godišnicu brenda Alfa Romeo. Njegova strast i posvećenost zaista otelotvoruju vrednosti brenda. Sa svojim solidnim performansama, Antonio igra ključnu ulogu u održaravanju entuzijazma fanova i doprineo je tome da Alfa Romeo Racing ORLEN tim postane odličan ambasador tradicije evropske tehničke izvrsnosti i italijanskog duha. Nakon produžetka Antoniovog ugovora, očekujemo da nastavimo s napretkom, kako tehnički tako i na stazi, kako bismo dodali nova poglavlja dugom i slavnom istorijatu brenda Alfa Romeo u Formuli 1.“

Kao najiskusniji vozač u istoriji Formule 1, Kimi Raikonen će nastaviti da koristi svoju neverovatnu mešavinu veštine, trkačkih sposobnosti i tehničkih znanja u timu u kome je, kada se takmičio kao deo Sauber F1 tima, imao svoj debi u F1 2001. godine. Ovaj 41-godišnji Finac, svetski šampion 2007. dokazao je svoju posvećenost sportu mnogo puta.
Kimi, jedan od najpopularnijih vozača F1, sa lojalnim fanovima širom sveta, najviše govori na samoj stazi – ali i u odeljenju za inženjere, gde su njegovi tehnički komentari i impresivna osetljivost na promene bile značajan doprinos timu tokom poslednje dve sezone.


Kimi Raikonen:

„Alfa Romeo Racing ORLEN je za mene više od tima, on je kao druga porodica. Toliko lica koja su bila oko mene kada sam debitovao u Formuli 1 2001. godine su i dalje ovde, i jedinstvena atmosfera ovog tima je ono što mi daje dodatnu motivaciju da uđem u sada 19. sezonu u ovom sportu, sledeće godine. Ne bih bio ovde da ne verujem u projekte tima, i u ono što osećamo da možemo da postignemo zajedno. Ovo je tim koji vrednuje vredan rad više od reči, i to odgovara mom stilu: radujem se sledećoj godini i nadam se da ću napraviti korake ka srednjim pozicijama sa timom.“

Ova najava naglašava posvećenost tima kontinuitetu, a Kimi i Antonio čine čvrstu i dobro odabranu postavku vozača, koja pruža zdravu kombinaciju iskustva i mladalačkog entuzijazma.
Sa obnovom ugovora vozača, Alfa Rome Racing ORLEN tim postavlja temelje za sezonu 2021. i moći će da se fokusira na rezultate.


Frederik Vaser (Frédéric Vasseur), direktor tima Alfa Romeo Racing ORLEN i izvršni direktor Sauber Motorsport AG:
„Veliko mi je zadovoljstvo što će tim nastaviti da sarađuje sa Kimijem i Antoniom tokom još jedne sezone. Kimi je vozač koga ne treba dodatno predstavljati: njegov talenat je svima jasan još od 2001. i još uvek vidim strast i motivaciju u njemu svaki put kada ga vidim kako radi. Imamo poverenja u njega da će pružiti 100% onoga što automobil može da pruži, i on je istinski lider za ljude koji rade oko njega. Antonio je završio prošlogodišnju kampanju s snažnim rezultatom i nastavio je s tim, i napredovao, i tokom 2020. Od staze do inženjerskih brifinga, Antonio ima ključnu ulogu u našem timu, i svakako je zaslužio novi ugovor za 2021. Njegova radna etika, posvećenost timu i zarazni entuzijazam su velika prednost tima Alfa Romeo Racing ORLEN.“


Ekskluzivna boja za veliku priliku

Najava obnove ugovora stiže pred Imola Gran pri 2020. što je ponosno poprište tradicije brenda Alfa Romeo i italijanskog moto-sporta, gde će tim Alfa Romeo prikazati ekskluzivnu boju trkačkog modela C39.

Izgled koji je dizajnirao Centro Stile nosi boje italijanske zastave u pravim linijama na gornjem delu haube i na zadnjem delu automobila, koje se utapaju u temu „speed pixel“ boje za 2020. godinu i njen linearni i dinamični grafički momenat.

Ekskluzivni logo povodom 110. godišnjice brenda Alfa Romeo nalazi se na istaknutom mestu, na haubi, pored poruke „Dobrodošla nazad, Imola“, čime se obeležava mesto ove staze kao jedne od najpoznatijih u okviru turneje, i kao jedne od najvažnijih italijanskih staza. Od kategorija Touring i Sport do F1, Imola je uvek bila poprište velikih Alfa Romeo pobeda u sve tri kategorije.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *