Kiskunlachaza – Honda skup 2013

 

Iako u Srbiji i okruženju postoji veliki broj ljubitelja automobila, teško je na jednom mestu okupiti više stotina automobila i njihovih vlasnika, a kamoli kad je reč o automobilima iste marke tj. proizvođača. Međutim, već nekoliko godina, ljubitelji Honda automobila iz Mađarske i susednih zemalja se okupljaju na aerodromu pored mesta Kiskunlachaza, nadomak Budimpešte. Manifestacija koja traje ceo vikend, a ove godine je termin bio od 12-14 aprila,  sigurno je interesantna svakom istinskom ljubitelju automobila, a posebno članovima Honda kluba iz Srbije koji su se mesecima ranije pripremali i organizovano krenuli na skup. Njima se pridružila i ekipa Trio Driver Bloga, a uz njih i pisac ovih redova, u svojstvu reportera Garaža kluba.

Te subote, 13.04. u ranim jutarnjim časovima se okupio prvi deo ekipe u beogradskom naselju Galenika, odakle se krenulo autoputem za Suboticu. Tu nas je sačekao drugi deo ekipe HCS i TDB, te se nakon kraće pauze krenulo dalje. Nakon granice, na prvoj OMV pumpi je napravljena kraća pauza da se kupe vinjete i napravi mali dogovor.


Krenulo se dalje ka odredištu, kolona je bila mala, ali smo se držali zajedno.


Kako smo se približavali mestu skupa tako smo viđali sve više i više Hondi koje idu u istom pravcu. Nekoliko kilometara pre mesta održavanja ove manifestacije nalazi se LIDL gde smo stali da pokupujemo sve što je potrebno, a i da se ljubimci operu na obližnjoj OMV pumpi. Tu nas je dočekalo pravo iznenađenje u vidu nekoliko trkačkih Hondi parkiranih između prodavnice i pumpe.


Sve je bilo spremno i krenulo se dalje. Nakon nekoliko kilometara stigli smo u mesto Kiskunlachaza i odatle se uputili na obližnji aerodrom gde se održava ova manifestacija. Usput smo sreli nekoliko zanimljivih vozila, ali posebno nam je u oči upala jedna bela Acura MDX YD2. Ovaj model se retko viđa, pogotovo u Srbiji.


Primetna je gužva na ulazu, ali organizacija je dobra tako da napredujemo brzo i ulazimo u zatvoren deo, krstarimo polako dok ne ugledamo drugare iz HCS koji su još u petak krenuli i prenoćili na otvorenom, u šatorima. Obzirom da je duvao prilično jak vetar i da je temperatura bila više zimska nego letnja, trebalo je to izdržati, ali pravi ljubitelji Honde spremni su na sve.


Odmah prekoputa se smestila družina iz HFC Hrvatska, sa kojima HCS tradicionalno ima dobar odnos tako da je druženje bilo odlično.


Zvanično TDB vozilo kojim je došla TDB ekipa i reporter Garaža kluba, dok se u pozadini vidi deo voznog parka HCS i deo ekipe koja je posetila ovaj vrlo interesantan događaj.


I onda se krenulo u obilazak. Svaki detalj je pregledan, a posebno su interesatni Type-R i drugi modeli koji su kod nas retki, kao što su modeli Acure. Bilo je tu i modela koji se češće viđaju na ulicama, ali su ovi primerci svakako posebni. U mnoge je uloženo puno truda, ljubavi i finansija, da bi izgledali jedinstveno.
Odltimeri su posebno cenjeni i rado viđeni, mada ih nažalost nema puno.


Među bitnijim dešavanjima su svakako i trke na 402m na kojima može učestvovati svako ko se prijavi, a obzirom na velik broj posetilaca, trke traju ceo dan. Na kraju dana, najbrži po klasama dobijaju nagrade, a jedan član HCS je sa Civicom 1.4 uzeo treće mesto u klasi. Civic je naravno najzastupljeniji model.
Bilo je tu i ozbiljnih automobila spremljenih za drag, ali nažalost, desio se i jedan incident. Srećom, niko nije povređen.Kasnije je sve nastavljeno, a pored automobila snage su odmerili i motori.
Još jedan kraći obilazak pred polazak kući uz još nekoliko zanimljivih kadrova.
Nažalost, obaveze nam nisu dozvoljavale da ovaj put ostanemo duže i da provedemo ceo vikend ovde, ali se nadamo da ćemo ponovo doći naredne godine jer ovakav događaj zaista vredi posetiti bez obzira da li vozite Hondu ili neki drugi automobil.

Ukoliko želite da pročitate još detalja i pogledate još fotografija sa ovog skupa, posetite stranice Trio Driver Bloga i pročitajte članak posvećen ovom događaju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *