Kompanije Stellantis i Foxconn će razviti revolucionarni digitalni kokpit i personalizovane povezane usluge zajedničkim ulaganjem Mobile Drive

Stellantis NV (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) („Stellantis“) i Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., („Foxconn“) (TPE: 2317), zajedno sa podružnicom FIH Mobile Ltd., („FIH“) (HKG: 2038), danas su najavili potpisivanje neobavezujućeg memoranduma o razumevanju kako bi se formiralo Mobile Drive, zajedničko ulaganje sa 50/50 glasačkih prava sa ciljem ubrzavanja vremenskih rokova za razvoj inovativnih korisničkih iskustava u vozilu omogućenih naprednom potrošačkom elektronikom, HMI interfejsima i uslugama koje će premašiti očekivanja kupaca.

Mobile Drive će kombinovati globalnu dizajnersku i inženjersku stručnost kompanije Stellantis sa globalnim razvojem kompanije Foxconn u brzo promenljivom softverskom i hardverskom svetu pametnih telefona i potrošačke elektronike. Ova saradnja će pozicionirati Mobile Drive na čelo globalnih napora u pomeranju novih granica u pružanju informacija i mogućnosti zabave u kabini, kontinuirano povezanih unutar i izvan vozila u koja su ugrađene.

„Danas postoji nešto što je važno koliko i lep dizajn ili inovativna tehnologija, a to je način na koji karakteristike u našim vozilima poboljšavaju život naših kupaca“, rekao je Carlos Tavares, Chief Executive Officer u kompaniji Stellantis. „Softver je strateški potez za našu industriju i Stellantis namerava da predvodi sa Mobile Drive-om, kompanijom koja će omogućiti brz razvoj karakteristika i usluga povezivanja koje obeležavaju sledeći veliki razvoj naše industrije, baš kao što je to učinila tehnologija elektrifikacije.“

„Vozila budućnosti će se sve više pokretati softverom i definisati softverom. Kupci danas i u budućnosti zahtevaju i očekuju sve veća softverska i kreativna rešenja za povezivanje vozača i putnika sa vozilom iznutra i spolja. Mobile Drive će ispuniti i premašiti ova očekivanja sa timovima dizajnera i softverskih i hardverskih inženjera“, rekao je Chairman Young Liu iz kompanije Foxconn. „Ovo je prirodno produženje globalnog liderstva kompanije Foxconn u razvoju i primeni pametnih tehnologija za poboljšanje kvaliteta života potrošača širom sveta.“

Sav razvoj Mobile Drive-a biće u suvlasništvu kompanija Stellantis i Foxconn. Zajedničko ulaganje sa sedištem u Holandiji radiće kao dobavljač u automobilskoj industriji, konkurišući za isporuku softverskih rešenja i srodnog hardvera za kompaniju Stellantis i druge zainteresovane proizvođače automobila.

„Koristeći opsežno znanje o korisničkom iskustvu i razvoju softvera u mobilnim ekosistemima kompanije Foxconn, Mobile Drive će ponuditi napredno pametno rešenje u kokpitu koje će kontinuirano integrisati automobil u vozačev stil života usredsređen na mobilnost“, Calvin Chih, Chief Executive Officer u kompaniji FIH.

„Ovim partnerstvom pomerićemo granice povezane tehnologije automobila i doneti bogata iskustva koja tek treba zamisliti“, rekao je Ives Bonnefont, Chief Software Officer u kompaniji Stellantis. „Mobile Drive nam u suštini daje agilnost koja nam je potrebna da bismo pružili digitalno iskustvo budućnosti brzinom koju zahtevaju naši kupci.“

Mobile Drive će se fokusirati na razvoj informaciono-zabavnog, telematičkog i cloud servisa, sa softverskim inovacijama za koje se očekuje da uključuju aplikacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, 5G komunikaciju, nadograđene bežične usluge, mogućnosti e-trgovine i integracije pametnih kokpita.

Kompanije Foxconn i Stellantis su se prethodno udružile u razvoju dizajnerskog koncepta Airflow Vision, prikazanog u okviru CES®, najuticajnijeg svetskog tehnološkog događaja. Koncept je demonstrirao razmišljanje obe kompanije u sledećoj generaciji vrhunskog prevoza i korisničkog iskustva.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *