Mačka u džaku… kolima

Često se dešava da se tokom zimskih meseci mačke zateknu u šupljinama automobila tražeći toplo sklonište. Uglavnom se sakriju u motornom prostoru ili u elementima oslanjanja. Problem nastane kada mačka zaspi, a vlasnik krene kolima negde. Srećom, retko se dešavaju nesreće po životinje jer uglavnom pobegnu kad čuju buku, iako ima i tužnih primera.

Aktera ove priče pre nekoliko nedelja zatekli su majstori jednog beogradskog servisa odakle smo dobili sliku. Ne zna se gde je tačno mače bilo tokom vožnje, ovde se verovatno spustilo kada je auto stao na dizalicu. Prizor je bio poprilično neočekivan i samo možemo da zaključimo da je mače imalo puno sreće. Pre svega što je uopšte preživelo put u kojem je moglo da ispadne ili da bude povređeno od pokretnih delova kola. U servisu su mače zbrinuli i nahranili, tako da je sem prevoza dobilo i topli obrok.

1493161_715039055173422_441950193_n

Ovakvih primera ima dosta, al se nekad završe sa povredama životinje i štetom na kolima. Zato je naš savet da kada je hladno vreme imate u vidu da se neka maca možda sakrila ispod haube, pa ako nemate alarm koji bi pustio zvuk prilikom otključavanja, nije naodmet da malo kucnete po haubi i eventualno probudite uspavanu životinjicu. Ima ljudi koji nemaju svest o brizi za životinje, pa nek im motiv bude potencijalna šteta na kolima, tako da ko već nije human nek humanost prevede u evre koje bi izbrojao u nekom servisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.