Marianne Vos dobila zeleni pehar od ŠKODA AUTO na Tour de France Femmes avec ZWIFT

39-godišnja holandska biciklistkinja Annemiek van Vleuten juče je pobedila na prvoj trci Tour de France Femmes avec ZWIFT nakon što je prošla kroz cilj u La Super Planche des Belles Filles u planinama Vosges. Napravljen od češkog kristala, zeleni trofej koji je kreirao ŠKODA Design tim za pobednika u bodovnoj klasifikaciji otišao je holandskoj biciklistkinji Marianne Vos. ŠKODA AUTO je kao glavni sponzor i auto partner manifestacije osigurala više od 50 vozila organizatorima i timovima koji su učestvovali u trci koja je prvi put održana u ovakvom formatu.

U nedjelju, 24. jula, 144 takmičarke u 24 ekipe započele su prvu etapu trke Tour de France Femmes avec ZWIFT u Parizu. Na 1.033 kilometra dugu rutu ovog premijernog događaja krenule su od Ajfelovog tornja. Tokom osam etapa, vozile su kroz istočnu Francusku pre nego što je peloton stigao do cilja juče u planinama Vosges na poznatom usponu „La Super Planche des Belles Filles“ gde je Annemiek van Vleuten slavila ukupnu pobedu. Pobednica bodovne klasifikacije, 35-godišnja biciklistkinja iz Holandije, Marianne Vos, takmičila se u zelenoj majici koju sponzoriše ŠKODA i primila je trofej od zelenog kristala koji je kreirao ŠKODA Design tim.

ŠKODA AUTO podržala je trku kao glavni sponzor i auto partner sa više od 50 servisnih i pratećih vozila. Osim modela OCTAVIA, u floti je bio i SUPERB iV s plug-in hibridnim pogonom, koji je kao komandno vozilo („Red Car”) koristila direktorka Tour de France Femmes, Marion Rousse. Svojim učestvovanjem u događaju, češki proizvođač automobila želi da podrži promociju ženskog profesionalnog biciklizma.

24/07/2022 – Tour de France femmes avec Zwift 2022 – Etape 1 – Paris Tour Eiffel / Champs-Elysees (81,7 km) – Marion Rousse

Pod sloganom kampanje „You have to love it. We all do“, ljubitelji biciklizma mogli su da prate trku na stazi putem društvenih medija, dok je web stranica kompanije www.welovecycling.com objavljivala interesantne informacije. Osim toga, ŠKODA AUTO je izdala ograničeno izdanje nezamenljivih tokena (NFT) za svaku fazu. Osam dizajna, koji su objavljeni na weareridinghistory.io uoči trke, dizajnirala je češka umetnica Ilona Polanski, a proizvedeno je samo po 30 komada svakog dizajna.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *