Novi Abart 595 Pista, stvoren za mlade vozače

0 0

 

Posebna verzija modela Abart 595 Pista je restilizovana. Fokusirana na performanse kao i uvek, posvećena je mlađim fanovima „Škorpiona“. Model 595 Pista je još snažniji. Pored novog motora i turbine Garett koji proizvode 165 KS, opremljen je i čuvenim izduvnim sistemom Record Monza Active i zadnjim vešanjem marke Koni sa tehnologijom FSD (Frequency Selective Damping) koja poboljšava performanse u vožnji pružajući bolje prianjanje na put, kontrolu i stabilnost i bezbednost.

Novi, izraženo veći sistem za turbo ubrizgavanje Garett sa odnosom geometrijske kompresije smanjenim sa 9,8:1 na 9:1 optimizuje temperaturu u komori za sagorevanje uz jednaki pritisak, i omogućava da se maksimalan obrtni momenat (230 Nm) dostigne pri nižem broju rpm (konkretno, 2250), dok se maksimalna snaga proizvodi pri maksimalnom broju obrtaja… Ovo donosi pogodnost u pogledu maksimalne brzine – (top speed 218 km/h) i pre svega, poboljšava ubrzanje. U petoj brzini, novi model Pista ubrzava od 80 do 120 km/h za 7,8 sekundi.

Model 595 Pista opremljen je svom standardnom opremom potrebnom kako bi vožnja bila uzbudljiva i prijatna, tipična za automobile sa oznakom „Škorpiona“. Primera radi, ima trkački volan sa zasečenim donjim delom i oznakom za centriranje na vrhu volana, što je posebno korisno za sportsku vožnju, kao i uz pomoć funkcije „Sport“ koja podešava maksimalni obrtni momenat, podešavanja servo skretanja i prigušnice. Sistem kočnica je specifičan za brend Abarth i obezbeđuje maksimalnu bezbednost pomoću ventilirajućih diskova od 284 mm napred i od 240 mm pozadi. Nova Pista takođe poseduje petobrzinski automatski prenos sa ručicama na volanu.

Nova boja i detalji koji odišu adrenalinom
Dostupne boje novog modela Abarth 595 Pista su Matte Grey, Record Grey, Campovolo Grey, Scorpione Black, Podio Blue, Gara White, Abarth Red, Modena Yellow i Adrenalina Green. Spolja, potpuno novi set Adrenaline Kit sadrži zelene detalje na umecima prednjeg i zadnjeg branika i bočnim retrovizorima. Ukrasi na ratkapnama su takođe zeleni. Unutra se ističu presvlake sa dijamantskim šarama na standardnim sportskim sedištima, ili sa pravim trkačkim izgledom na sedištima Sabelt 70 kasnije dostupna po narudžbini.

Uvek povezan, čak i na stazi
S obzirom da je namenjen mladim vozačima, automobil, naravno, sadrži najveći nivo povezanosti radi boljih performansi. Opremljen je sistemima Apple CarPlay i Google Android AutoTM sa UconnectTM HD ekranom od 7 inča, navigacijom, i digitalnim radio aparatom DAB. Sistem za informacije i zabavu ima HD ekran, kao i Abarth Telemtry, integrisanu aplikaciju stvorenu za merenje performansi.

Android Auto, Google Play i Google Maps su registrovane marke kompanije Google LLC. Apple CarPlay predstavlja zaštićenu svojinu kompanije Apple Inc.

 

„Pratite Škorpiona“, inovativan pristup na društvenim mrežama
„Pratite Škorpiona“ takođe će imati svoj debi sa modelom Abarth 595 Pista. Novi komunikacioni projekat obuhvatiće animaciju logoa brenda kako bi obuhvatio sve pojedinosti ovog brenda, karaktera brenda Abarth, i koristiće se za vrlo posebne prilike kroz posebna izdanja. Logoi će se pojaviti na nalozima na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru kako bi se identifikovali razni sadržaji, entuzijazam prema brendu, performanse, trkanje, novosti, inovacije, tehnologija i informacije i zabava. Nadalje, jedinstvena kreativnost biće upotrebljena da se obeleže važni datumi na Abarth kalendaru od septembra do decembra, svakog meseca. Novi projekat savršeno ispoljava dinamičnost brenda kroz originalnu kreativnu ideju koja će zapaliti društvene mreže kako bi Abarth zajednica uvek bila u toku s vestima na zabavan način.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *