Novi Land Rover Defender 110 dobio pet zvezdica EURO NCAP za bezbednost

 

Nagrađivani novi Land Rover Defender zaradio je još jednu ocenu sa pet zvezdica – ovog puta od stručnjaka za bezbednost u Euro NCAP-u. Najsposobniji i najtrajniji model Land Rovera ikada je u poslednjoj rundi rezultata testa dobio maksimalnu ocenu od pet zvezdica.

Porodica Defender kombinuje najsavremenije sigurnosne karakteristike sa izuzetno krutom aluminijumskom konstrukcijom karoserije napravljenom da se nosi sa surovim pejzažima i pruža izvrsne sigurnosne podatke. Pametne tehnologije uključuju Emergency Braking, Lane Keep Assist and Rear Collision Monitor.

Šest vazdušnih jastuka štite vozača i putnike, dok su na raspolaganju do tri ISOFIX tačke za pričvršćivanje. Novi Defender postigao je 85 procenata za zaštitu odraslih i dece, 79 procenata za bezbednosnu pomoć i postigao je 71 procenat za ranjive učesnike u saobraćaju  do ukupne ocene od pet zvezdica.

Nick Rogers, izvršni direktor za proizvodni inženjering, Jaguar Land Rover, rekao je: „Od trenutka kada smo započeli stvaranje novog Defendera, bili smo opsednuti funkcionalnom sigurnošću i zaštitom putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Krenuli smo u pravljenje vozila koje je najsposobniji i najtrajniji Land Rover ikada napravljen, sa sigurnosnim funkcijama koje zaista poboljšavaju vozačevo iskustvo. Neverovatna je čast primiti ovo priznanje od Euro NCAP-a koji je podržao našeg novog Defendera sa ocenom od pet zvezdica. “

Euro NCAP je testirao novi Defender 110, ali čvrsta porodica 4×4 takođe uključuje kompaktni Defender 90 i par praktičnih komercijalnih derivata Hard Top, koji imaju fiksnu pregradu iza prednjih sedišta i obezbeđuju 2.059 i 1.355 litara teretnog prostora.

Nakon svetske premijere na salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, Land Rover je iskusio neviđenu potražnju za novim 4×4. Ovo se poklapa sa priznanjem kritike – novi Defender je već osvojio 28 međunarodnih nagrada.

Od svog debija, Land Rover je takođe predstavio svoju efikasnu paletu linijskih šestocilindričnih Ingenium dizel motora sa blagom hibridnom tehnologijom i svojim naprednim plug-in hibridom P400e. Ovo omogućava potpuni električni domet do 43 km i emisija CO2 od 74g / km.

Land Rover je takođe predstavio X-Dinamic specifikaciju, dostupnu za oba modela, I  Defender 90 i na 110. Pruža izbor elemenata dizajna spoljašnjosti i enterijera koji odražavaju neizmerne mogućnosti 4×4-a i osiguravaju da se izdvaja od gomile.

Sveobuhvatan asortiman naprednih tehnologija pomoći vozaču dostupnih na Defenderu uključuje:

 • Emergency braking – Otkriva da li može doći do potencijalnog frontalnog sudara sa drugim vozilom i prikazuje unapred upozorenje kako bi upozorio vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, vozilo će aktivirati hitno kočenje kako bi smanjilo težinu mogućeg udara.
 • Blind Spot Assist -Trepćuća ikona u odgovarajućem retrovizoru upozorava vozača na prepreke u vašem slepom uglu ili na njegovo brzo približavanje.
 • 3D Surround Camera – Pomaže vozaču tokom manevara pri malim brzinama koristeći naprednu tehnologiju kamere kako bi na centralnom Pivi Pro ekranu obezbedila 3D prikaz Defendera u njegovom okruženju.
 • Clear Exit Monitor – Upozorava na moguću pretnju prilikom pripreme za otvaranje bilo kojih vrata iznutra pomoću senzora u braniku za nadgledanje približavanja saobraćaja.
 • Adaptive Cruise Control – Održava bezbednu udaljenost od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, glatko ćete se zaustaviti.
 • Driver Condition Monitor – Oseća zamor vozača nadgledanjem  pokreta volana, kočnice i gasa kako bi pružio upozorenja kada se umor otkrije.
 • Lane Keep Assist – otkriva nenamerno pomeranje van trake i primenjuje korektivni kontra-upravljač da bi zadržao položaj  u traci.
 • Rear Collision Monitor – Ako vozilo koje se približava pozadi ne usporava, vozilo će pokušati upozoriti vozača koji se približava automatskim treptanjem lampicama upozorenja.
 • Rear Traffic Monitor – upozorava na vozila, pešake ili druge opasnosti koje se približavaju sa obe strane – naročito korisno kada se vozite unazad iz parking mesta.
 • Traffic Sign Recognition and Adaptive Speed Limiter – Obaveštava vozača o trenutnom ograničenju brzine i prilagođava brzinu vozila prilikom automatskog ulaska u nove zone ograničenja brzine.
 • Wade Sensing – Ultrazvučni senzori u retrovizorima pružaju informacije o dubini vode prilikom gaženja u stvarnom vremenu.

 

Land Rover Srbija

One thought on “Novi Land Rover Defender 110 dobio pet zvezdica EURO NCAP za bezbednost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *