Novi Renault Austral: Kvalitet prijatan na oko

Timovi dizajnera i inženjera marke Renault su želeli da stvore trenutni utisak kvaliteta, zbog toga su svi opipljivi delovi novog modela izrađeni od mekših i prijatnijih materijala. Velika pažnja je posvećena i odabiru elegantnih ukrasnih elemenata koji već na prvi pogled potvrđuju njegov premium kvalitet.

Francois FARION, voditelj Renaultovog Odeljenja za dizajn boja i ukrasnih elemenata
„Želeli smo da po svaku cenu postignemo zacrtani nivo kvaliteta. Zato nismo pristajali na kompromise u pogledu odabira materijala i kvaliteta izrade, što dokazuje i prirodna tekstura drveta u našem kultnom nivou opreme.”

ELEGANTNI RASPORED KOMANDNE TABLE
Umesto uobičajene obloge, gornji deo komandne table je presvučen postavljenom matiranom oblogom, vrlo mekanom na dodir. Komandnu tablu krasi i svetlosna traka koja se proteže u okvire vrata doprinoseći tako opštem vizuelnom utisku. Kvalitetni materijali, kao što su npr. pravo drvo obrađeno japanskom tehnikom maki , dodatno naglašavaju privlačno uređenje unutrašnjosti. Drvena završna obrada se ističe prirodnom teksturom postignutom tehnikom utiskivanja više slojeva metalnih pigmenata u drvo uz pomoć tkanine. Na ovaj način je efikasno naglašen utisak strukture i teksture pravog drveta. Na kraju je tu i elegantni mat hromirani umetak koji nežno obuhvata vodoravnu liniju ventilacionog otvora.

POSTAVLJENE OBLOGE VRATA
Po uzoru na komandnu tablu, i gornji delovi obloga prednjih i zadnjih vrata su ispunjeni penom. Pri tome ih krase isti umetci i završna obrada kako bi svi putnici, nezavisno od toga gde sede, uživali u jednakom luksuznom stilu koji vlada unutrašnjošću. Spomenimo još i presvlake u kombinaciji tekstila (čija boja postupno bledi od crne prema svetlosivoj) i veštačke kože zrnate teksture Synderm, koje vešto zaokružuju utisak elegancije.

PAMETNI NASLON ZA RUKU
Na središnjoj konzoli se smestio naslon za ruke sa poklopcem zrnaste teksture prijatne na dodir i mat hromiranim umetcima. Inspirisan svetom letilica i umeća izrade satova, dizajn naslona odražava preciznost u punom značenju te reči. Kada se pomiče prema napred ili nazad, može se čuti mehanički zvuk nalik okretanju brojčanika na sefu, što samo dokazuje u kojoj meri je posvećena pažnja baš svakom detalju.

Novi Renault Austral će biti predstavljen u sklopu Svetske digitalne premijere u utorak 8. marta 2022. u 9h30 sati prema pariškom vremenu.

 

Renault Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *