Potpuno novi Subaru Outback objavljuje najbolje rezultate na 2021 EuroNCAP* Safety Testu

Subaru Europe, podružnica Subaru Korporacije, saopštila je danas da je potpuno novi Outback (Evropske specifikacije) postigao uspeh u sve četiri oblasti procene (Adult Occupant, Child Occupant, Vulnerable Road Users, Safety Assist).Takođe je postigao izuzetno visoku prosečnu ocenu. Potpuno novi Outback postigao je najveći rezultat ikada od svih Subaru vozila u oblasti Safety Assist*2 kao i Vulnerable Road Users*3, što odgovara najvećoj oceni u svim klasama vozila prema poslednjem primenljivom testu. Takođe je prema najnovijim protokolima testa*4 zabeležio najveće ocene u kategoriji Child Occupant Protection u klasi Large Family automobila.

Potpuno novi Outback sadrži najnoviju generaciju EieSight Driver Assist Tehnologije, Subaru -ovog sistema za sprečavanje sudara sa stereo kamerom, sa proširenim, skoro udvostručenim dometom pogleda. Novi softver za prepoznavanje slika sada je dostupan sa 11 standardnih bezbednosnih funkcija: Advanced Adaptive Cruise Control sa funkcijom Lane Centering, Emergency Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition sa funkcijom Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning (takođe prepoznavanje linija razdvajanja kao što su trava i ivica puta) i Pre-Collision Braking System sa proširenom podrškom za izbegavanje sudara na raskrsnicama.

Outback -ova bezbednosna oprema uključuje Reverse Automatic braking, Subaru Rear Vehicle Detection, Rear Seat Reminder, kao i Multi View kamere: prednja kamera / zadnja kamera / bočna kamera, za sigurniju vožnju koja smanjuje mrtve uglove vozila. Outback takođe sadrži Subaru’s Driver Monitoring System, Subaru -ovu tehnologiju prepoznavanja lica koja upozorava vozača kada se oseća umorno ili ometeno u vožnji.

Potpuno novi Outback izgrađen je na Subaru Global Platformi; povećana je količina materijala od čeličnih ploča visoke čvrstoće, omogućavajući lakše telo, kao i poboljšanu zaštitu u frontalnim, bočnim i zadnjim sudarima za + 40%, i nudeći povećanu efikasnost apsorpcije energije i prenos opterećenja. Karoserija je značajno ojačana novim konstrukcijskim okvirom (puna unutrašnja struktura okvira) i dodatkom greda i potkonstrukcija, čime se dodatno poboljšavaju potpuno nove Outback sigurnosne performanse na najvišem nivou.

 

Subaru Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *