Šampionat 2021 ADAC Formel 4, uz sponzorstvo brenda Abarth, počinje na Nirburgringu

Sedma sezona šampionata ADAC Formel 4, uz sponzorstvo brenda Abarth, bliži se kraju na stazi Nirburgring. Tokom nemačke serije rezervisane za bolide Tatuus F4 T.014, koje pokreće Abarth T-Jet motor sa 160 KS – blisko srodan onom u modelima Abarth 595 i 695 – desiće se borba za titulu u 2021. između Olivera Bermana (GBR – Van Amersfoort Racing) i Tima Tramnica (GER – US Racing). Britanac koji vozi za tim Van Amersfoort – pobednik ovogodišnjeg F4 šampionata Italije (takođe sponzorisanog od strane brenda Abarth) – beži samo 23 poena Nemcu iz tima US Racing, drugoplasiranog u italijanskoj seriji. U drugom delu sezone, domaći vozač je uspevao da smanjuje razliku sa Bermanom nakon svake trke, uz četiri pobede u zadnje tri runde. Poslednje tri trke sezone će stoga odlučiti da li će titulu po drugi put uzastopno osvojiti Britanac, sledeći primer Džonija Edgara (GBR – Van Amersfoort Racing), ili po treći put nemački vozač, nakon pobeda Marvina Dinsta (GER – HTP Junior Team) u prvom izdanju 2015. i Lirima Zendelija (US Racing) 2018. godine.

Još uvek nije kraj borbe za timsku titulu, gde se takmiče Nemci iz tima US Racing – koji vodi sa 471 poenom i takmiči se za treću pobedu u ADAC seriji – i holandski vozači iz tima Van Amersfoort Racing, aktuelnog timskog šampiona, koji ih sustiže sa 463 poena.

Na stazi Nirburgring, pored dva kandidata za titulu tu će biti i nekoliko velikih imena koja će pokušati da završe sezonu na najbolji mogući način, počevši od timskih kolega Bermana i Tramnica. Zapravo, ekipa US Racing će imati četiri bolida na stazi koje će voziti Tramnic, Vlad Lomko (RUS – US Racing), Luk Brauning (GBR – US Racing), trenutno treći u ukupnom poretku i Aleks Dan (IRL – US Racing), pobednik četiri od šest trka za rukije. Na stazi će takođe biti i vozači francuskog tima R-Ace GP koji će pokušati da ponove uspeh sa staze Hokenhajm sa Viktorom Bernieom, a tim BWR se vraća na stazu sa Tejlorom Barnardom (GBR – BWR Motorsports) nakon propuštene poslednje dve runde.

Raspored za finalnu trku sedme sezone ADAC Formule 4 koju sponzoriše Abarth uključuje i trening sesiju u petak, 5. novembra u 09:45h, nakon čega idu kvalifikacije u 13:25h. Prva trka će startovati u subotu 6. novembra u 11:15h, dok će dve završne trke startovati u nedelju u 09:45h i 14:00h.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *