SEAT S.A. otvara jedinstveni centar za istraživanje i razvoj baterija u južnoj Evropi

Danas je otvoren Test Center Energy (TCE), novi centar za istraživanje i razvoj baterija za električne i plug-in hibridne automobile u koji je kompanija SEAT S.A. uložila više od 7 miliona evra. Smešten je u tehničkom centru proizvođača u Martorellu, a koristi se za razvoj i testiranje performansi energetskih sistema za električna i hibridna vozila CUPRA, SEAT i SEAT MO, kao i drugih marki Volkswagen Grupe.

Test Centar čini deo globalne R&D mreže Volkswagen grupe i prvi je takav centar u Evropi van Nemačke, pored onih u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo je deo plana budućnost: brzim korakom unapred, kojim SEAT S.A, zajedno sa Volkswagen grupom, ima za cilj da pretvori Španiju u vodeće evropsko tržište za električnu mobilnost. TCE takođe teži da postane prostor za inovacije, saradnju i istraživanje, nudeći obuku za mlade ljude u proizvodnji električnih automobila.

Današnjoj ceremoniji prisustvovali su španska ministarka nauke i inovacija Diana Morant i katalonski savetnik za poslovanje i zapošljavanje Rodžer Torrent, koji su obišli objekte zajedno sa generalnim direktorom SEAT I CUPRA Wayne Griffiths-om i potpredsednikom kompanije za istraživanje i razvoj.

„TCE će vršiti do 6.000 različitih testova godišnje, što će nam omogućiti da garantujemo performanse baterija i sistema za punjenje. DanašnjI događaj je odlična vest ne samo za elektrifikaciju kompanije, već i zato što će omogućiti da se pozicioniramo kao merilo za razvoj rešenja za održivu elektromobilnost“, izjavio je Werner Tietz, potpredsednik kompanije SEAT za istraživanje i razvoj.

Kao deo svoje strategije, SEAT S.A. planira da proizvodi električna vozila u fabrici u Martorellu od 2025. godine i da igra ključnu ulogu u razvoju i prodaji električnih vozila.

 

Najsavremenija tehnologija za testiranje i validaciju baterija

Test Center Energy prostire se na 1.500 kvadratnih metara, izgrađen je za samo 18 meseci i sadrži različita odeljenja za validaciju baterijskih modula. U ovim objektima radi više od 25 visokokvalifikovanih stručnjaka.

TCE može da izvrši do 6.000 kompletnih validacionih analiza funkcija vezanih za sistem visokog napona godišnje (baterija, punjenje, bezbednost). Baterije će prolaziti u proseku više od 17.500 sati testiranja kako bi se obezbedile optimalne performanse u svim okolnostima, tokom svog životnog ciklusa.

Takođe, u centru postoji nekoliko različitih komora koje testiraju baterije i module u ekstremnim tempetarutnim uslovima, između -25 i +55 ºC, simulirajući na taj način različite uslove sa kojima se automobil može sresti u svom životnom ciklusu.

Ovaj centar je izgrađen u skladu sa principima zaštite životne sredine kojima SEAT S.A. teži i trenutno je u procesu sertifikacije kojim će biti proglašen za objekat sa minimalnim uticajem na životnu sredinu.

 

SEAT Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *