ŠKODA AUTO je već 30 godina generalni sponzor IIFC Svetskog prvenstva u hokeju na ledu

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu IIHF i ŠKODA partneri su od 1992. Godinu dana nakon toga, češki proizvođač automobila postao je glavni sponzor događaja, a logo sa krilatom strelicom se prvi put pojavio u središnjem krugu i na dresovima igrača. U to vreme, ŠKODA FORMAN je bio službeni automobil šampionata. Pre nego što ovogodišnji turnir počne, priuštite sebi malo zabave i nadamo se da ćete da naučite nešto novo.

Finska je zemlja domaćin ovogodišnjeg 85. IIHF svetskog prvenstva u hokeju na ledu, koje traje od 13. do 29. maja. Igre će se održati u Helsinkiju i Tampereu, a ŠKODA automobili će biti svuda: organizatori će koristiti vozni park od 45 potpuno električni automobila ENYAQ COUPE RS iV, ENYAQ iV, SUPERB iV i KODIAQ.

Veliki žreb na ovogodišnjem šampionatu je novi ŠKODA, potpuno električni SUV, ENYAQ COUPE RS iV.

Da li ste znali…

Najduži hokejaški štap na SP bio je dugačak 165 centimetara, što je više od visine novog modela ŠKODA FABIA (146 cm).
Najbrži gol je postignut samo pet sekundi nakon početka utakmice.
Dizajnerski ŠKODA tim prvi je dizajnirao trofej za najvrednijeg igrača u 2018.
Najveća zabeležena brzina klizanja na svetskom prvenstvu u hokeju na ledu bila je 41.32 km/h.
Pakovi su uglavnom napravljeni od gume, ali možda ćete biti iznenađeni kada čujete da je čađ još jedan deo njegovog inače tajnog sastava.
2021. godine stadioni u Rigi bili su ispunjeni sa 15.000 „kartonskih navijača“.

I ove godine, ŠKODA Design je kreirao stakleni trofej za najvrednijeg igrača turnira. Dizajner Peter Olah odlučio je da ponovo prikaže kristalni dizajn.

I to nije iznenađenje: Finska, kao i druge skandinavske zemlje, je globalni lider u eMobilnosti, tako da će iV flota ovde kao kod kuće. Od 2019. do 2020. godine udeo električnih automobila u novoregistrovanim automobilima u Finskoj porastao je sa jedanaest na osamnaest odsto, što ovu zemlju stavlja na peto mesto u svetu, prema VDA, nemačkom udruženju automobilske industrije. Samo Holandija (25 odsto), Švedska (32 odsto), Island (45 odsto) i Norveška (75 odsto) brže prelaze na eMobilnost.
SKODA_IIHF_Banner_ENG_768x480

ŠKODA je odlučila da proslavi ovogodišnju značajnu prekretnicu u svom partnerstvu sa IIHF svetskim prvenstvom u hokeju na ledu kvizom, a za pobednike je u ponudi ulaznica za finale u Tampereu. Čak će im biti plaćeni put i smeštaj! Uzgred, pažljivo čitanje ovog članka će vam pomoći da odgovorite na sva pitanja.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *