ŠKODA objavljuje skice spoljašnjeg izgleda modela FABIA

ŠKODA AUTO objavljuje skice dizajna za predstojeću četvrtu generaciju modela FABIA. Popularni mali automobil češkog proizvođača biće znatno veći, dinamičniji i izražajniji od svojih uspešnih prethodnika. Prebacivanjem na modularni poprečni set alata MQB-A0 Volkswagen grupe omogućene su nove proporcije i još više prostora za putnike i prtljag. Dodatni naglasci uključuju oštro iscrtana prednja i zadnja svetla koja imaju LED tehnologiju. Svetska premijera nove ŠKODA FABIA održaće se ovog maja.

Dve skice dizajna prikazuju jasne, moderne i dinamički iscrtane linije nove ŠKODA FABIA. Četvrta generacija biće 111 milimetara duža i 48 milimetara šira od svog prethodnika. Ovo je prvi put da će se nova FABIA temeljiti na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe. Pored još više prostora za putnike, ovo prtljažniku dodaje još 50 litara. Dijagonalni pogled s prednje strane nudi prvi uvid u ravna prednja svetla i široku rešetku koja ima sportski, elegantan izgled s hromiranim okvirom i crnim rebrima. Veliki točkovi takođe naglašavaju moćan izgled. Izduženi krovni spojler osigurava izvrsnu aerodinamiku zajedno sa aerodinamički optimizovanim spoljašnjim retrovizorima.

Ostale skice daju detaljniji uvid u moderne svetlosne jedinice nove ŠKODA FABIA. Moduli deluju kao blokovi leda u oštro izrezanim prednjim LED svetlima koja se protežu sve do ŠKODA rešetke. Može se videti i modul dnevnog svetla u obliku slova L. ŠKODA kristalni elementi mogu se pronaći i na grafikama izrazito ravnih zadnjih svetala koja će biti dostupna u full-LED verziji.

Čak i sa prvom generacijom, koja je predstavljena 2000. godine, za približno osam godina proizvedeno je 1,79 miliona jedinica, dok je druga generacija predstavljena na sajmu automobila u Ženevi 2007. godine pronašla put do ukupno 1.704.000 kupaca. Treća generacija lansirana 2014. nastavila je priču o uspehu i postala drugi najpopularniji ŠKODA model posle modela OCTAVIA. Ukupni obim proizvodnje češkog proizvođača od više od 4,7 miliona FABIA, do danas je nadmašio jedino model OCTAVIA.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *