ŠKODA SLAVIA: premijera drugog ŠKODA modela u projektu INDIA 2.0

Predstavljanje modela SLAVIA označava početak sledeće faze kompanije ŠKODA AUTO u projektu INDIA 2.0. Nakon uspešnog lansiranja SUV modela KUSHAQ, nova limuzina je drugi model češkog proizvođača automobila razvijen posebno za tržište Indije. SLAVIA se proizvodi u Indiji, sa nivoom lokalizacije od 95%. Pošto je limuzina zasnovana na platformi MQB-A0-IN – MQB varijanta koju je kompanija ŠKODA AUTO posebno prilagodila indijskom tržištu – nudi sveobuhvatan spektar bezbednosnih funkcija i naprednih infotainment sistema. Snaga TSI motora dostupnih za model SLAVIA je 85 kW (115 KS)* i 110 kW (150 KS)*, a kao i druge ŠKODA modele, i ovaj model karakteriše emotivan dizajn. Njegovo ime je istovremeno priznanje počecima proizvođača automobila i simbol nove ere na indijskom tržištu.

Thomas Schafer, generalni direktor kompanije ŠKODA AUTO, rekao je: „Sa novim modelom SLAVIA pokrećemo sledeću fazu naše proizvodne kampanje INDIA 2.0. Nakon uspešnog lansiranja modela KUSHAQ, sada ulazimo u još jedan popularan segment sa našom potpuno novom limuzinom. SLAVIA je savršeno prilagođena potrebama naših kupaca u Indiji i izgrađena je sa nivoom lokalizacije do 95%. Uvereni smo da će nam i KUSHAQ i SLAVIA omogućiti da iskoristimo pun potencijal na ovom obećavajućem, rastućem tržištu.“

Gurpratap Boparai, generalni direktor kompanije ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited, izjavio je: „Uspešan početak projekta INDIA 2.0 sa modelom KUSHAQ zaista naglašava šta se može postići globalnom saradnjom ovde u Indiji. Pored sve traženijih SUV automobila, segment premium limuzina nudi ogroman potencijal, a to je teritorija koju smo sami napravili. Sofisticirana SLAVIA predstavlja prestiž i stil. Takođe predstavlja novu oblast rasta za kompaniju ŠKODA AUTO. Svojom sofisticiranošću, sposobnim motorima i brojnim Simply Clever karakteristikama, SLAVIA će se svideti zahtevnim kupcima u Indiji, a takođe će biti cenjena na tržištima širom sveta. Uvereni smo da će ŠKODA SLAVIA nastaviti standarde koje su postavili OCTAVIA i SUPERB, i da će nam pomoći da dodatno ojačamo našu dominaciju u segmentu.“

Omaž ocima osnivačima Vaclavu Laurinu i Vaclavu Klementu
Godine 1895. osnivači Vaclav Laurin i Vaclav Klement započeli su posao popravki bicikala u Mlada Boleslav. Ubrzo nakon toga, dizajnirali su svoje bicikle i uspešno ih plasirali pod nazivom SLAVIA iz 1896. godine. Bicikli su predstavljali pouzdanost, pristupačnost i inventivnost – kvalitete koji i danas čine suštinu ŠKODA korporativne Simply Clever filozofije. „SLAVIA“ je brzo postala sinonim za kvalitet i inovaciju, a naziv je usvojen i za motocikle koje su Laurin i Klement predstavili 1899. godine.

Lokalni razvoj i lokalna proizvodnja
MQB-A0-IN – varijanta modularne poprečne matrice Volkswagen grupe – pruža tehničku osnovu za nove modele. Kompanija ŠKODA AUTO je prilagodila ovu platformu posebno za indijsko tržište i za ispunjavanje novih, strožih zahteva za bezbednost i emisiju izduvnih gasova u zemlji. Većina razvojnih radova se obavlja lokalno – u bliskoj saradnji sa kolegama iz Češke Republike – u tehnološkom centru u Puni, koji je otvoren početkom 2019. godine. Ogromna stručnost tima na licu mesta i razumevanje lokalnih preferencija znači da ŠKODA može da odgovori na promenljive potrebe brzo i na fleksibilan način. Proizvodnja vozila ŠKODA AUTO u Indiji ima nivo lokalizacije do 95%. Proizvođač automobila je postavio novu proizvodnu liniju MQB u svojoj fabrici u Puni kako bi se to moglo postići. Srednjoročno, modeli proizvedeni u Indiji će se izvoziti i u druge zemlje.

Nakon modela KUSHAQ, SLAVIA je druga ŠKODA u kampanji INDIA 2.0
SLAVIA je druga nova ŠKODA projekta INDIA 2.0, nakon SUV modela KUSHAQ, koji je lansiran u prvom kvartalu 2021. godine. Na čelu sa kompanijom ŠKODA AUTO, koja nadgleda sve aktivnosti Volkswagen grupe u Indiji, kampanju podržava ulaganjem od milijardu evra za jačanje dugoročnog prisustva brendova ŠKODA i Volkswagena na indijskom potkontinentu. Cilj je dostići kombinovani tržišni udeo od 5% do 2025. godine. Modele ŠKODA KUSHAQ i SLAVIA pratiće Volkswagen limuzina; već je lansiran Volkswagen SUV.

* Privremene informacije – konačni podaci će biti objavljeni nakon što automobil bude homologovan

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *