Subaru najavljuje električni SUV nazvan “SOLTERRA”

SUBARU korporacija je danas objavila da će potpuno novi globalni električni SUV biti nazvan “SOLTERRA” i biće u prodaji sredinom 2022. godine. “SOLTERRA“ je potpuno novi Subaru-ov električni SUV klase C-segmenta i to će biti prvo Subaru vozilo izgrađeno na baterijskom električnom vozilu (BEV) namenjenoj e-Subaru globalnoj platformi

SOLTERRA

e-Subaru globalna platforma, koju su zajednički razvili Subaru i Toyota, omogućava efikasno uvođenje različitih vrsta EV-a kombinovanjem više modula i komponenata, kao što su prednji, srednji i zadnji deo vozila. Iako su dve kompanije objedinile svoja znanja kako bi stvorile potpuno novu platformu, Subaru je želeo da ostvari superiornu pasivnu sigurnost i stabilnost vozila u ovoj BEV platformi, čemu je uvek i težio.

Pored platforme, Subaru i Toyota su zajedno razvili i SUV „SOLTERRA“ a širok spektar saradnje uključuje planiranje proizvoda, dizajn i ocenu performansi. U ovom razvoju dve kompanije kombinuju odgovarajuću snagu, poput Subaru-ove dugo akumulirane tehnologije pogona na sve točkove i izvanredne tehnologije elektrifikacije vozila Toyote, da bi stvorili novi SUV sa atributima koje samo potpuno električno vozilo može ponuditi.

Naziv „SOLTERRA“ nastao je spajanjem reči „SOL“ i „TERRA“, latinske reči za „Sunce“ i „Zemlju“. Subaru je ovo ime dao EV-u da bi cenio majku prirodu i dalje unapređivao oblik suživota sa njom, zajedno sa našim kupcima, i predstavljajući našu posvećenost da pružimo tradicionalne Subaru-ove SUV mogućnosti za kretanje bilo gde u potpuno električnom vozilu.

“SOLTERRA“ će se pridružiti liniji SUBARU SUV-ova, ASCENT, OUTBACK, FORESTER i SUBARU XV i biće u prodaji do sredine 2022. godine na tržištima Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Evrope i Kine.

 

Subaru Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *