Tim Alpine Elf Matmut Endurance Team spreman za 2021 WEC sezonu

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021.

Ovaj novi projekat učestvovanja u trkama izdržljivosti i takmičenja u Formuli 1 su dokaz ambicije marke Alpine, nastale iz ljubavi prema trkama i za trke.

Bolid koji je Svetska automobilska federacija homologovala pod nazivom Alpine A480 je konstruisan na Oreca-inoj šasiji, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Na njega su u skladu sa pravilima klase Hiperautomobila montirane Michelinove gume.

Bolidom A480 će upravljati tri vozača sa bogatim iskustvom u trkama izdržljivosti; Nicolas Lapierre, André Negrão i Matthieu Vaxiviere.

Trkački tim će voditi direktor tima Philippe Sinogult. On je za kormilom tima još od 2014. i može se pohvaliti brojnim vrhunskim rezultatima u klasi LMP2.

Laurent Rossi, glavni direktor društva Alpine: „Automobilistički sport i Alpine su nerazdvojivi. Od našeg povratka u takmičenje u trkama izdržljivosti 2013., ova pustolovina nam je uz fantastične pobede donela i veličanstvene užitke. Nakon osam uspešnih godinog, novi početak marke Alpine je pravi  trenutak da se pridružimo elitnoj klasi takmičenja. Promena pravilnika nam je pružila priliku da izrazimo svoju strast i pokažemo svoje znanje i iskustvo u punom obimu uz kontrolisane troškove. Daćemo sve od sebe u svakoj trci kako bi se Alpine dokazao u najvišem rangu automobiliskih sportova.“

Philippe Sinogult, direktor tima Alpine Elf Matmut Endurance Team: „Istorija Alpine-a je obeležena izazovima. Od 2013. dokazujemo se malo-pomalo i pokazujemo da smo spremni da branimo Alpine-ove boje na najvišem nivou. Novi izazov je deo našeg mentaliteta. Poverenje koje nam je ukazao Alpine za ovaj projekat nas čini vrlo ponosnim. Ovom projekatu pristupamo ponizno i sa željom da ostvarimo odlične rezultate u trenutku kad se takmičenje u trkama izdržljivosti nalazi na prekretnici. Spremni smo da se prihvatimo ovog uzbudljivog i izuzetno motivišućeg izazova i da vratimo Alpine u sam vrh francuskog i međunarodnog automobiliskog sporta.“

Tim Alpine Elf Matmut Endurance Team zahvaljuje na podršci svojim partnerima: Elf, Matmut, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Le Coq Sportif i RCI Banque, ali ne zaboravlja ni svoje vredne tehničke partnere i dobavljače.

KALENDAR ZA 2021.

  1. – 27. april: uvodna trka Spa-Francorchampsa (Belgija)
  2. maj: Total 6 sati Spa-Francorchamps (Belgija)
  3. jun: 8 sati Portimao (Portugal)
  4. jul: 6 sati Monza (Italija)
  5. – 22. avgust: 24 sata Le Mans (Francuska)
  6. septembar: 6 sati Fuji (Japan)
  7. novembar: 8 sati Bahrein (Bahrein)

 

TWITTER

@Alpinecars, @SignatechAlpine

FACEBOOK

@alpinesportscars, @AlpineEnduranceTeam

INSTAGRAM

@alpinecars, @alpine_endurance_team

 

Renault Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *