Veći, bolji, brži, zeleniji koncepti za Jeep® i Jeep Performance Parts by Mopar na putu za 56. godišnji Uskršnji Jeep safari u Moabu

Električna energija, legendarne 4×4 sposobnosti i impresivne performanse biće u centru ovogodišnjeg Uskršnjeg Jeep® safarija, koji je kao drugi dom brenda Jeep. Brend Jeep i Jeep Performance Parts by Mopar (JPP) tim predstavljaju svoje vrhunsko umeće sa izvanrednom kolekcijom posebno izrađenih 4×4 i 4xe koncept vozila kako bi pokorili poznati crveni kameni teren u Moabu, u Juti. Hiljade ljubitelja terenske vožnje i vernih fanova brenda Jeep iz svih predela sveta sjatiće se u Moab, u periodu 9-17. aprila, na nedelju dana godišnje tradicije terenske vožnje i tehničkog off-roading-a.

„Uskršnji Jeep Safari je savršena prilika da brend Jeep pomeri granice razvoja vožnje sa pogonom na četiri točka, i što je najvažnije, da ostane povezan sa našim kupcima,“ rekao je Džim Morison, viši potpredsednik i direktor brenda Jeep za Severnu Ameriku. „Moab je ritual inicijacije za mnoge vlasnike Jeep-a, a posedovati Jeep znači zaista razumeti taj životni stil – to je ono što je u suštini brenda Jeep. Bilo da je u pitanju Jeep koncept ili najnovije Jeep-ovo vozilo u redovnoj proizvodnji, naši kupci imaju priliku da se bliže upoznaju sa našim projektima iz strasti tokom ovog događaja. Od potpuno sposobnog BEV off-roader-a do grubih i snažnih terenskih vozila, svaki koncept istinski odražava ono što nam korisnici kažu da žele i pokazatelj je pravca u kome budućnost brenda Jeep i terenske vožnje idu.“

Ove godine, 10 različitih konceptualnih vozila brenda Jeep i JPP-a opremljeno je skupom naprednih pogonskih sistema. U istaknutoj kolekciji se posebno izdvaja trijumfalni povratak modela Jeep Wrangler Magneto, prvog konceptualnog vozila na električne baterije (BEV) brenda Jeep. Još moćniji i sposobniji Jeep Wrangler Magneto 2.0 i četiri dodatna Jeep 4xe konceptualna vozila su dokaz posvećenosti brenda Jeep konceptu „Slobode sa nultim emisijama“. Dodatno, svaki koncept sadrži poslednje proizvodne i prototipske delove JPP u izradi Mopar-a, koji su razvijeni na osnovu rigoroznih specifikacija i sa legendarnim 4×4 mogućnostima na umu.

„Udružili smo se sa brendom Jeep, a nema boljeg mesta od godišnjeg Uskršnjeg Jeep safarija da predstavimo naše najnovije proizvodne i posebno prilagođene inovacije pravim ljubiteljima terenske vožnje,“ rekao je Mark Bosanac, potpredsednik za Severnu Ameriku, Mopar Service, Parts & Customer Care. „Za razliku od ostatka ponude za post-prodajno tržište, naši Jeep Performance Parts delovi, koji su testirani u fabrikama i dostupni u fabričkoj proizovdnji, posebno su dizajnirani za upotrebu na najtežim stazama na svetu.“

Koncept vozila za uskršnji Jeep Safari 2022. obuhvataju:

Jeep Wrangler Magneto 2.0 koncept
Pre godinu dana, u okviru Jeep Wrangler Magneto koncepta predstavljen je pogonski sistem na električnu bateriju koji bi ostao veran Wrangler-ovom nasleđu mogućnosti vožnje na putu i van njega. Vozilo koje demonstrira posvećenost brenda Jeep slobodi sa nultim emisijama.

Modelu Jeep Wrangler Magneto 2.0 podignuta je amperaža  – bukvalno – čime je stvoren off-roader koji dominira terenom i vodi vas daleko, daleko od utabanih staza.

Pogonski sistem modela Magneto 2.0. obuhvata:

  • Posebno izrađen električni motor sa aksijalnim fluksom isporučuje do 5.250 rpm.
  • Šestobrzinski ručni prenos za maksimalnu kontrolu nad pogonskim sistemom.
  • Četiri seta litijumsko-jonskih baterija, raspoređenih duž šasije zbog ravnoteže, sa kombinovanom snagom od 70 kW/h, koja napajaju sistem od 800 volti.
  • Inverter baziran na trkačkim automobila konvertuje DC struju u AC za visokotehnološki motor.
Jeep® Wrangler Magneto 2.0 Concept

To je sjajan početak, ali Magneto 2.0 tim je zacrtao da postigne performanse na nivou „vežite se i zgrabite volan obema rukama“.

Vrhunska amperaža pogonskog sistema je više nego udvostručena i iznosi 600 ampera. To omogućava modelu Magneto 2.0 da momentalno isporuči dp 850 lb-ft vrhunskog obrtnog momenta u točkove – tri puta više obrtnog momenta od prošlogodišnjeg koncepta – i 625 KS za ozbiljne izazove penjanja po stenama.

Nova kalibracija električnog pogonskog sistema održava maksimalnu amperažu do 10 sekundi – zamislite da je to elektronski azotsuboksid – što omogućava modelu Magneto 2.0 da ubrza od 0 do 60 mph za 2 sekunde.

Odnos u prvoj brzini ručnog prenosa promenjen je sa 5,13 na 3,36. Kada se u kombinuje sa Rock-Trac prenosom sa modela Jeep Wrangler Rubicon, Magneto 2.0 pokazuje nenadmašne mogućnosti puzanja po stenama, sa svojom momentalnom isporukom obrtnog momenta na zahtev. Funkcija maksimalne regeneracije koju može da odabere vozač pruža pogonskom sistemu pravo iskustvo vožnje „s jednom pedalom“.

Prenos svog tog orbtnog momenta na tlo zahteva neka unapređenja hardvera.

Za početak su tu dodatnih 12 inča međuosovinskog rastojanja u stilu modela Wrangler sa dvoja vrata – stvarajući dodatni prostor za komponente pogonskog sklopa i dajući modelu Magneto 2.0 proporcije slične modelu „LJ“ Wrangler Unlimited iz 2004-06. To unapređuju i posebno izrađeni 3-inčni set za podizanje i 40-inčne gume za terensku vožnju postavljene na 20-inčne felne.

Snažna šasija dizajnirana za terensku vožnju sadrži i Dynatrac 60 Pro-Rock prednju osovinu i masivnu Pro-Rock Dynatrac 80 zadnju osovinu, sa odnosom od 5,38 i sistemom za zaključavanje za obe osovine, sa posebno izrađenom pogonskom osovinom i vešanjem za terensku vožnju.

Posebno izrađeni, laki branici zamenili su fabričke jedinice napred i nazad. Meka krila točkova od karbonskih vlakana napred i pozadi pokrivaju široke gume bez dodavanja previše težine. Ovi elementi poboljšavaju uglove prilaza/silaza Magneto 2.0 na putu.

Surf Blue boja, posebno izrađeni B-stub od ugljeničnih vlakana, prilagođeni bikini krov i hauba od ugljeničnih vlakana daju Magnetu 2.0 moćan izgled. Posebno izrađena hauba sadrži plavo zatamnjeni, providni prozor koji pruža pogled na jedinicu za napajanje ispod.

 

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEV koncept

Ovog proleća, brend Jeep predstaviće prvi elektrificirani Jeep Grand Cherokee 4xe, koji će isporučivati 56 MPGe sa potpuno električnom autonomijom od 25 milja. Uskršnji Jeep safari daće brendu Jeep i njegovom dizajnerskom timu priliku da podigne proizvodna vozila kao što je Grand Cherokee 4xe na sledeći nivo.

Pritajene performanse i tiho samopouzdanje su jasno vidiljivi u ovom konceptu inspirisanim dugim, samostalnim putovanjima. Koncept Jeep Grand Cherokee 4xe Trailhawk spaja legendarne Jeep 4×4 sposobnosti sa električnom slobodom kako bi se omogućila maksimalna ekonomičnost potrošnje goriva i maksimalan domet.

Kao najsposobniji i najodrživiji Grand Cherokee sa 4×4 mogućnostima ikad, novi Trailhawk 4xe je osvojio stazu Rubicon u potpuno električnom modu, i sada je spreman da se suoči sa izazovima Moaba. Poseduje i novi sistem otkačinjanja prednjeg stabilizatora koji je ekskluzivan u klasi radi bolje artikulacije i prijanjanja na stenama i neravnom terenu.

Jeep® Grand Cherokee Trailhawk PHEV Concept

Kao i novi proizvodno model Grand Cherokee 4xe, Grand Cherokee Trailhawk PHEV koncept napajaju dva električna motora, baterija od 400 volti, 2.0-litarski motor sa 4 cilindra i turbo punjenjem i TorqueFlite 8-stepeni automatski menjač za maksimalnu efikasnost i sposobnost. Takođe je opremljen Jeep Quadra-Lift vazdušnim vešanjem koje je ekskluzivno u klasi kako bi se optimizovale performanse vožnje, dok takođe ekskluzivni u klasi sistem otkačinjanja prednjeg stabilizatora omogućava bolju artikulaciju i prianjanje na stenama i neravnom terenu.

Generalna inspiracija za dizajn koncepta Grand Cherokee 4xe Trailhawk zasnovana je za strasti prema dugim samostalnim putovanjima vlasnika Jeep SUV-ova i pik-apova, koji smelo napuštaju uobičajene puteve i istražuju nepoznato.

Koncept ima posebno izrađen Industrial Blue eksterijer, zajedno sa prepoznatljivim 4xe Lagoon Blue kukama za vuču i Trailhawk nalepnicom crno-plave mat boje na haubi koja je otporna na odsjaj. Njegovom avanturustičkom izgledu doprinosi posebno izrađeni krovni držač sa integrisanim kablovima za vezivanje tereta, crni Rhino Liner krov za dodatnu izdržljivost, posebno izrađenim prstenima maglenki sa četvorostrukim LED projektor maglenkama i posebno izrađenim grafikama na boku radi zaštite od kamenja. Mopar šine takođe pružaju dodatnu zaštitu protiv nemilosrdnih elemenata prirode.

Enterijer je opremljen posebno izrađenim presvučenim sedištima u boji sedla, sa „Rodney“ umecima od houndstooth tkanine. Sedišta takođe sadrže tradicionalnu 4xe Trailhawk značku i šavove u boji Surf Blue.

Ova mašina za terensku vožnju takođe je opremljena posebnim 20-inčnim Neutral Gray metalik mat felnama, sa 33-inčnim BFG gumama za blatnjav teren. Smanjeni blatobrani sa proširenim krilima točkova savršeno dopunjavaju kombinaciju većih točkova i guma.

 

Koncept Jeep ’41

„Since 1941.“ Natpis koji je posebno istaknut, kao medalja na vozilima brenda Jeep, simbol ponosa kojim se prepoznaje staro vojno nasleđe brenda Jeep i legendarno liderstvo u 4×4 segmentu duže od 80 godina.

Tokom Uskršnjeg Jeep safarija, brend Jeep pravi omaž Jeep vozilima iz prošlosti. Ove godine, u fokusu je Wrangler Willys.

Svako vozilo brenda Jeep ima svoju jedinstvenu priču, sa nasleđem koje ga povezuje sa originalnim Willys MB – pouzdanim 4×4 vozilom oružanih snaga SAD koje je posebno naručeno. Willys MB je radio sve, išao je svuda i imao je značajan uticaj na 4×4 vozila koja su se posle proizvodila.

Jeep® ’41 Concept

Retro Willys koncept koji stiže na Uskršnji Jeep safari ove godine spaja vojničku snagu i odlučnost sa tehnologijom električnog modela Wrangler 4xe. Koncept 4xe plug-in hybrid pogonskog sistema ima procenjeni kapacitet od 49 MPGe i isporučuje domet od 21 milja skoro potpuno tihe vožnje, sa nultim emisijama i isključivo u električnom modu, što ga čini najsposobnijim, tehnički najnaprednijim i najekološkijim Wrangler modelom ikada.

Napredni pogonski sistem modela Wrangler 4xe pruža jedinstveno iskustvo i na putu i van njega kroz kombinaciju dva električna motora, visokonaponske baterije, visokotehnološkog 2,0-litarskog motora I-4 motora sa turbo punjenjem i izdržljivim TorqueFlite osam-stepenim automatskim menjačem.

Spoljašnost koncept vozila, uključujući krila točkova i poklopce retrovizora, je počasno obojena u maslinastu D.R.A.B. ’41 boju sa mat zelenim detaljima i čeličnim crnim branicima sa praškastom teksturom, Warn vitlom i JPP držačem branika. Retro ukrasi naglašavaju žut meki krov, dok JPP polu-vrata nude unapređeno iskustvo vožnje na svežem vazduhu, kako bi automobil bio još otvoreniji. Poseban grafički paket u izradnji studija Jeep Graphic Studio i kuke za vuču u boji ostalih detalja su završni detalji koji su dostojni generala sa pet zvezdica.

Unutar koncepta ’41 je retro menjač sa posebnom drškom u izradi studija Jeep Graphic Studio, zajedno sa sedištima pokrivenim platnom, sa digitalnim kamo umecima i Serafil 1043 šavovima. Pod sa moćnom teksturom sa Rhino materijalom u D.R.A.B. ‘41 mat zelenoj boji doprinosi utisku izdržljivosti. Umeci panela instrument table su takođe obojeni u D.R.A.B. ‘41 mat zelenu boju a klaster ima posebnu Willys retro grafiku.

Koncept ’41 postavljen je na 2-inčni JPP sistem za podizanje sa 35-inčnim gumama za blato, sa 17-inčnim Fifteen52 točkovima u mat zelenoj boji D.R.A.B. ‘41.

 

Koncept Jeep Rubicon 20th Anniversary

Poznate off-roading destinacije, kao legendarna staza Rubicon u Severnoj Kaliforniji i ruralne crvene kamene staze Moaba, u Juti, mesta su gde se rađaju legende o SUV-ovima koji osvajaju stene. Pre dvadeset godina, brend Jeep je predstavio najsposobnije vozilo u redovnoj proizvodnji – Wrangler Rubicon.

Zasnovan na modelu iz godine 2003, Wrangler-u sa dvoja vrata, i ukrašen legendarnim nazivom staze Rubicon, Wrangler Rubicon je osvojio industriju na leto 2002. Poznati Rubicon model, inspirisan entuzijastima koji su sanjali o njemu i često pokušali da ga i sami nabave, sada je bio dostupan za naručivanje pravo iz fabrike, čak i sa garancijom. Bio je opremljen elementima koji su tada bili nezamislivi i nisu bili dostupni na bilo kom Jeep SUV-u iz masovne produkcije, među kojima su Dana 44 osovine, sistem za zaključavanje prednje i zadnje osovine, sistem otkačinjanja stabilizatora, zaštitne šine, ogromne 31-inčne gume za blato i blatobrani, što je zaista podiglo terensku vožnju na novi nivo.

Jeep Wrangler Rubicon nastavlja da bude „dokaz koncepta“ brenda Jeep, pri čemu lekcije naučene u Mekama terenske vožnje kao što je Moab i komentari dobijeni od ljubitelja i lojalista brenda Jeep nastavljaju da dalje pokreću brend i celu Jeep gamu.

Koncept Rubicon 20th Anniversary, zasnovan na najbržem, najmoćnijem Wrangler modelu ikad –  Jeep Wrangler Rubicon 392 – nastavlja tradiciju započetu pre dve decenije time što postavlja standarde za performanse i sposobnosti sa svojim 6,4-litarskim V-8 motorom, posebno izrađenim eksterijerom i zapanjujućim enterijerom.

Modifikovani četvorovratni Wrangler Rubicom 392 poseduje aktivni izduvni sistem sa dva moda, sa izborom između divljeg i zapanjujućeg, haubu za performanse sa centralnim usisnikom, posebno izrađena polu-vrata i Sky One-touch električni krov sa bočnim panelima koji se mogu skinuti radi veće slobode na otvorenom.

Mat Granite Crystal nalepnice na eksterijeru koncepta dopunjavaju zlatne kuke za vuču i značke, Rubicon 20th anniversary nalepnica na haubi, američka zastava na braniku i Mopar kompresor vratanca za rezervni točak.

Za dodatne mogućnosti, dodat je 2-inča JPP komplet za podizanje, 17-inčne Mopar „beadlock” točkovi sa gumama za blato od 37 inča, čelični branici i obruč sa Warn vitlom i čeličnom podnožjem za pomoć pri navigaciji po nezgodnom terenu i izazovnim uslovima terenske vožnje.

 

„Jeep Bob” koncept  

Dizajniran da omuti granice između dva moćna terenska vozila, modela Jeep Wrangler i Gladiator, koncept „Jeep Bob” predstavlja razigrani pristup popularnom trendu „skraćivanja“ dugačkog rastojanja između točkova i kraja karosije pikapa kako bi ga učinio vrhunskim terencem.

Zasnovano na modelu Jeep Gladiator Rubicon, najuočljivije osobine ovog pikapa nisu ono što je na njemu, već ono što nedostaje. Sva četiri vrata i B-stubovi su uklonjeni za maksimalnu slobodu na otvorenom. Pored toga, prilagođeni tvrdi krov je perforiran, a platneni prekrivač je rastegnut preko krova kako bi se obezbedio zaklon od elemenata, a ipak omogućilo propuštanje prirodnog svetla.

Jeep® Bob Concept

Gladijator je skraćen za čitavu stopu.  Prilagođeni čelični prednji i zadnji branici poboljšavaju prilaz i uglove odvajanja vozila, i napravljeni su da izdrže sve rigorozne uslove korišćenja na terenu, istovremeno zadržavajući moderan i sofisticiran izgled. Inspirisani svetom terenskih performansi, blatobrani sa visokim klirensom otvaraju prostor za veći vozni park.

Terenske sposobnosti su dodatno pojačane podizanjem od 3 inča sa prilagođenim komponentama za terensko vešanje, osovinama Dynatrac Pro-Rock 60 koje su podržane mešavinom King Coils i Bypass amortizera, pored masivnih guma od 40 inča koje se montiraju na 20-inčne beadlock točkove koji, sve zajedno, pružaju vrhunsko samopouzdanje pri vožnji sa četiri točka.

Šema spoljašnje boje sa više površina kombinuje sjajne i mat završne slojeve za dodatni stil i teksturu.  U unutrašnjosti, svetli obloženi podovi i prilagođena sedišta stvaraju zabavno i sportsko okruženje.  Karbonski poklopac sa ventilacijom dodaje upečatljiv izgled performansama i obezbeđuje bolji protok vazduha u motor.

Bob koncept pokreće nagrađivani, 3,0-litarski eko-dizel V-6 motor sa turbo punjenjem.  Da bi se nosio sa većim opterećenjem obrtnog momenta, EcoDiesel V-6 se povezuje se sa TorkueFlite 8HP75 osmostepenim automatskim menjačem, kalibrisanim za niske obrtaje menjača i lako manevrisanje na rigoroznom terenu.  Takođe je opremljen Mopar usisnikom hladnog vazduha kako bi se dodatno povećao obrtni moment i poboljšala ekonomičnost goriva.

 

Jeep D-Coder Concept u izradi JPP-a
Sjajno crni Jeep Gladiator D-Coder koncept ima više od 35 komada JPP i Mopar dodatne opreme, od kojih je svaki obojen u kontrastnu Maraschino crvenu i označen QR kodovima, što čini ovaj terenac visokih performansi pokretnim katalogom delova koji su testirani i podržani od strane proizvođača dostupnih kupcima.

Svaki QR kod daje link do Mopar eStore onlajn prodavnice za specifične brojeve delova, specifikacije i informacije o ceni. Unapređeni QR kodovi na zadnjem delu i haubi daju link do aktuelnog JPP kataloga.   

Na prednjem delu koncepta Gladiator D-Coder se nalazi trodelni Rubicon modularni branik, koji ima cevastu masku hladnjaka sa jednim obručem i šipku za vitlo sa parom TYRI 7-inčnih LED terenskih svetala odmah iznad Rubicon Warn vitla.

Jeep® D-Coder Concept by JPP

JPP 2-inčni komplet za podizanje sa FOX amortizerima ostavlja dovoljno prostora za JPP „beadlock“ točkove sa pet paoka od 17 sa 8,5 inča, koji imaju 37-inčne BFGoodrich KM3 gume.

Sa suvozačeve strane, JPP „disalica“ sprečava da uđe voda u 3,6-litarski Pentastar motor tokom prolaska kroz duboku vodu, istovremeno omogućavajući vazduhu da bezbedno ulazi u Mopar sistem za usisavanje hladnog vazduha ispod haube.  Unapređenje pogonskog sistema kompletira „free-flow“ Mopar dvostruki izduvni sistem

JPP Gorilla Glass vetrobran nudi do tri puta veću snagu od standardnog vetrobrana.  Par TYRI 5-inčnih LED svetala čvrsto stavljenih na JPP nosače na A stubovima sa obe strane haube.

Debele čelične JPP zaštitne ploče štite donje panele šasije i nalaze se odmah ispod JPP cevastih vrata, koja imaju JPP cevaste retrovizore sa obe strane. Dodatne zaštitne ploče štite zadnji deo iza zadnjih točkova i imaju zamenljivi pokrivač od najlona.

Mopar rukohvati olakšavaju ulazak i izlazak iz odignute kabine, dok Mopar mrežasti krov pruža unapređeno iskustvo spuštenog krova.

Prepoznatljiva kontrastna Maraschino crvena tema se nastavlja unutar kabine koncepta Gladiator D-Coder sa Katzkin kožom koja prekriva oba reda sedišta. Unapređeni QR code na svakom sedištu vodi direktno do vebsajta kompanije Katzkin za više detalja o opcijama prilagođavanja kože, uključujući boje, šavove i detalje, uz informacije o ceni u realnom vremenu.

Mopar dodaci kompletiraju eksterijer, uključujući četiri štitnika za pragove vrata, prekrivače papučica od nerđajućeg čelika i patosnice za sve vremenske uslove.

U zadnjem delu vozila, koji je zaštićen Mopar teksturnim pokrivačem nanesenim sprejom, komplet Mopar nosećih šipki nose THULE tovarnu kutiju za dodatni tovarni prostor.

 

Jeep Birdcage koncept od JPP-a

Dizajniran kao ekstremna 4×4 mašina potpuno spuštenog krova, koncept Jeep Wrangler 4xe Birdcage donosi raznu inovativnu dodatnu opremu koju su napravili JPP i Mopar, istovremeno dokazujući svoje sposobnosti koje su najbolje u industriji, kao i 4xe plug-in hibridni sistem koji je ekskluzivan u klasi.

Sa JPP 2-inčnim kompletom za podizanje sa FOX amortizerima koji je prvi u industriji, koji je specifično napravljen i prilagođen za plug-in hibridni električni Wrangler 4xe, terenac u živoj Eagle braon boji ima Granite Crystal metalik i razne Jeep 4xe Surf plave detalje.

Jeep® Birdcage Concept by JPP

Jedinstvena zaštitna ploča koja povezuje okrugle 2-inčne čelične noseće šipke koje su povezane sa jedinstvenom maskom hladnjaka sa sedam proreza, unapređuje prilazni ugao. Zaštitna ploča štiti uvučeno Warn vitlo, optimalno postavljeno za vožnju preko stena. Za jedinstven izgled, dve nisko postavljene Surf Blue kuke za vuču su čvrsto postavljene iza zaštitne ploče sa strane šasije, radi lakše vuče.

JPP „beadlock“ točkovi sa pet paoka od 17 sa 8,5 inča imaju 37-inčne BFGoodrich KM3 gume. Novi jedinstveni ravni prošireni rubovi i blatobrani, dizajnirani specifično za veće točkove/gume obezbeđuju dodatni prostor.

Ravni prošireni rubovi imaju integrisana pokrivače za DRL svetla koji se mogu skidati, za one ljubitelje terenske vožnje kojima će možda trebati dodatnog prostora za gume tokom terenske vožnje. Ovaj koncept je prvi prošireni rub koji je legalan u Americi sa OEM DRL i ispunjava zahteve u vezi pokrivanja guma u svih 50 država.

Za dodatnu zaštitu tokom terenske vožnje sa 37-inčnim točkovima, Jeep tim dizajnera je napravio razmak između zadnjih svetala koji poštuju federalne zahteve. Nova lokacija svetlosne grupe omogućava konceptnim aluminijumskim štitnicima zadnjih svetala da bolje štite od nezgoda tokom vožnje.

Zemlju ispod koncepta Jeep Wrangler 4xe Birdcage osvetljavaju zaštitna svetla na sva četiri točka podvozja, dok jedinstvene zaštitne ploče sa svake strane imaju dodatne klizne šipke koje su postavljene radi bolje zaštite vozila.

Za ozbiljnog ljubitelja terenske vožnje koji žele istinsku slobodu spuštenog krova, vetrobran i brisači su uklonjeni.  Tim dizajnera je lepo zatvorio instrument tablu i napravio jedinstvene prilagođene pokrivače za otvor na haubi za brisače, pružajući gladak fabrički izgled i štiteći od prašine i prljavštine. Tri konceptna 14-inčna JPP TYRI terenska LED prednja svetla pružaju uglađeno, moderno osvetljene.

U unutrašnjosti Tobacco Leaf i Cocoa Brown kožna sedišta imaju prepoznatljive umetke i Surf plave šavove, što se nastavlja na instrument tabli, volanu, menjaču i kočnici.

Vozač i suvozač mogu koristiti JPP šipku na instrument tabli koja čvrsto drži razne mobilne uređaje.  Mopar prekrivači papučica koriste crne gumene podloge kako bi omogućili dovoljno prianjanja na papučice za gas i kočnicu. Vinilni pod brenda Armorlite u kabini je izdržljiva površina koja se lako održava sa odvodom za ispiranje.

Mopar tim dizajnera je napravio Add-A-Trunk konceptni panel za tovarni prostor, koji pruža sigurnost za dodatke kada je krov spušten. Dizajniran za bilo koji Jeep Wrangler model sa kapacitetom da lako primi ručni frižider, Add-A-Trunk opcija koristi gasne amortizere da podigne panel za tovarni prostor radi lakšeg pristupa kada se otvore vrata gepeka. Osam traka za vezivanje i pet kukica za torbe pružaju dodatnu funkcionalnost.

Za dodatno skladištenje, Rhino-Rack korpa za teret od 600 funti je bezbedno montirana na vrh sigurnosnog kaveza.

Unutar panela za gepek vrata, JPP preklopni sto sa krilnim vratima pruža savršen prostor za rad ili jelo i nalazi se pored integrisanog vazdušnog kompresora u vozilu.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *