Virtuelni muzej – The Originals Renault

Renault se vraća korenima u svom prvom virtuelnom muzeju pod nazivom The Originals. Ulaz je besplatan, a posetiocima će trebati samo internet veza. Tu je i nova on-line prodavnica The Originals Store u kojoj posetioci mogu da poruče promotivne materijale, od kojih su neki već dostupni u izložbenom prostoru L’Atelier Renault na aveniji Champs-Elysées u Parizu. Na obe internet strenice je moguće pristupiti iz celog sveta, a dostupne su na šest jezika (francuskom, engleskom, nemačkom, španskom, portugalskom i italijanskom). U narednim mesecima će biti dodati novi jezici.

Predstavljanjem novog virtuelnog muzeja, Renault je prevazišao prostorno-vremenska ograničenja. Posetioci iz celog sveta sada mogu da na jednostavan način zavire u bogato kulturno nasleđe ove francuske marke. Mogućnosti istraživanja su neograničene. Virtuelna kolekcija, koju posetioci mogu besplatno da razgledaju, se sastoji od arhivskih materijala i jednostavnih tehničkih podataka prezentovanih na savremen i zabavan način.

Virtuelna postavka uključuje 21 legendarni model marke koji je moguće doživeti na nov i inovativan način zahvaljujući fotogrametrijskoj[1] tehnologiji. Renault je odabrao ovu tehnologiju kako bi posetiocima pružio neuporedivo precizan 3D prikaz svojih kultnih modela. Kako bi to postigla, marka je izgradila jedinstven studio u kojem svoje modele skenira pod tačno određenim osvetljenjem. Vozila se detaljno trodimenzionalno skeniraju, a delovi koje nije moguće skenirati ponovno se modeluju i sastavljaju u postproizvodnom procesu.

Broj modela u virtuelnoj zbirci će još više rasti od kraja decembra 2021.: do kraja januara 2022. će biti dodato 50 novih modela, a do kraja decembra 2022. posetioci će moći da razgledaju 80 modela.

„Legenda pop-kulture, kao što je Renault, zaslužuje muzej dostojan svog imena. U njemu će posetioci moći da zarone u našu, ali i svoju prošlost. Na raspolaganju su im i suveniri iz kolekcije The Originals koje mogu kupiti u našoj novoj on-line prodavnici”, istakao je Arnaud BELLONI, direktor marketinga marke Renault na globalnom nivou.

Nova on-line prodavnica ujedno je prilika za marku da se još odlučnije preda jačanju emocionalne veze sa svojim kupcima i da obogati ponudu kako bi privukla širu publiku. Sa katalogom koji trenutno sadrži 400 proizvoda (minijature, odeća, igračke, dodaci, ukrasi i još mnogo toga), među kojima i do sada neobjavljene kolekcije kao i najprodavanije proizvode, nova internet stranica se pozicionira kao pravo strateško rešenje i odskočna daska za marku. U predstojećim mesecima očekuje nas još mnogo iznenađenja, a kolekcije će i dalje redovno rasti.

Istražite virtuelni muzej Renault The Originals.

Zakoračite u on-line prodavnicu Renault The Originals Store.

[1] Fotogrametrija kombiniju snimke dobijene skeniranjem i čitave serije fotografija kako bi se izradio 3D prikaz modela. Ova tehnologija u tančine preslikava materijale (koža, drvo, bakar, plastika, tkanina itd.) i originalnu siluetu vozila. Osim toga omogućuje i industrijsku obradu 3D modela kao i izradu materijala. Renault je za potrebe ovog projekta udružio snage sa kompanijama Razorfish i Museo3D.

 

Renault Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *