VISION EQXX – podiže električni domet i efikasnost na potpuno novi nivo

Domet i efikasnost su postavljeni da definišu električnu eru. Izvanredan domet učiniće električne automobile pogodnim za svako putovanje i ubrzaće njihovo prihvatanje. Izuzetna efikasnost će stvoriti pravi krug smanjenja veličine baterije i težine, omogućavajući nam da idemo dalje. Mercedes-Benz je odlučan da predvodi ovaj trend. Već vodimo u stvarnom dometu sa modelom EQS snage 245 kW (kombinovana potrošnja električne energije prema WLTP: 19,8-15,7 kWh/100 km; CO2 emisija: 0 g/km), što je dokazano nedavnim Edmundsovim testom gde je EQS 450+ je prešao 422 milje sa jednim punjenjem, 77 milja dalje od bilo kog drugog automobila koji je prethodno testiran.

Mercedes-Benz VISION EQXX, Exterieur // Mercedes-Benz VISION EQXX, exterior

Ali Mercedes-Benz se ne zaustavlja na tome. Vođeni idejom o nultom uticaju na našu planetu i veoma odgovornom korišćenju zelene energije, inspirisali smo naše inženjere da idu više i dalje. Oni intenzivno rade na podizanju dometa i efikasnosti na potpuno novi nivo. VISION EQXX rezultat je misije koju smo postavili da probijemo tehnološke barijere širom sveta i da podignemo energetsku efikasnost na nove visine. On pokazuje dobitke koji su mogući kroz preispitivanje osnova iz temelja. Ovo uključuje napredak u svim elementima njegovog najsavremenijeg električnog pogona, kao i inženjersko korišćenje lakih i održivih materijala. Zajedno sa nizom inovativnih i inteligentnih mera efikasnosti, uključujući napredni softver, VISION EQXX nam omogućava da istražimo nove granice efikasnosti.

UI/UX im VISION EQXX: Das Benutzererlebnis im VISION EQXX katapultiert uns in eine intelligente, softwaregesteuerte Zukunft. Mit einem beeindruckenden Design und intuitiv bedienbar erstreckt sich das erste komplett nahtlose Display in einem Mercedes-Benz über 47,5 Zoll von einer A-Säule zur anderen. // UI/UX in the VISION EQXX: The user interface and user experience inside the VISION EQXX catapults us into a highly responsive, intelligent and software-driven future. Stunning to look at, intuitive to work with and in tune with the human mind, the first ever completely seamless display in a Mercedes-Benz spans 47.5 inches from one A-pillar to the other.

„Mercedes-Benz VISION EQXX je način na koji mi zamišljamo budućnost električnih automobila. Pre samo godinu i po dana, započeli smo ovaj projekat koji vodi do najefikasnijeg Mercedes-Benza ikada napravljenog – sa izuzetnom potrošnjom energije od manje od 10 kWh na 100 kilometara. Ima domet veći od 1.000 kilometara[1] sa jednim punjenjem koristeći bateriju koja bi stala čak i u kompaktno vozilo. VISION EQXX je napredan automobil u toliko dimenzija – i čak izgleda zapanjujuće i futuristički. Time se naglašava kuda ide cela naša kompanija: Mi ćemo praviti najpoželjnije električne automobile na svetu”, izjavio je Ola Kallenius, predsednik Upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG

[1] Domet je preliminaran i zasnovan na digitalnim simulacijama u stvarnim uslovima saobraćaja. VISION EQXX nije prošao odobrenje tipa ili homologaciju.

 

Mercedes-Benz Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *