Vožnja po snegu i ledu je bezbednija i lakša sa terencem Jeep® 4xe

Brend Jeep ® je razvio zabavan kviz kako bi saznao koliko znate o vožnji tokom zime i kako bi prikazao sposobnosti terenaca Jeep Renegade, Compass i Wrangler sa novim 4xe plug-in hibridnim pogonom na sva četiri točka. Sve ovo plus par korisnih nagoveštaja i saveta od brenda Jeep za hvatanje u koštac sa izazovima zime bezbedno i spokojno.

Izvanredna zima je upravo počela širom Evrope, sa snegom, ledom i niskim temperaturama. Loši vremenski uslovi i klizav teren su upravo ono gde Jeep® terenac sija. Zahvaljujući novoj 4xe plug-in hibridnoj (PHEV) tehnologiji, prethodno predstavljenoj na modelima Renegade i Compass 4xe i još skorije na kultnom modelu Wrangler, možete se uhvatiti u koštac sa zimom za volanom Jeep terenca sa većim spokojem i na zavejanim gradskim ulicama i na dužim putovanjima do planinskog odmarališta.

To je garantovano novim pogonom na četiri točka, omogućavajući 4xe modelima ne samo da zadrže 4×4 performanse verzija sa SUS motorima, nego i da ih unaprede. On osigurava prianjanje radi bezbedne vožnje, i po snegu ili ledu. U čemu je tajna? Kombinacija SUS motora i električnog motora – na koji se oslanja 4xe prianjanje – pruža veći obrtni moment nego vozilo sa konvencionalnim SUS motorom. Takođe nudi opciju veoma preciznih prilagođavanja obrtnog momenta tokom kretanja i vožnje van staze na najzahtevnijem terenu, kada je potreban niži prenosni odnos.

4xe je „elektrifikacija na Jeep način“ i ističe temeljne vrednosti brenda, pre svega slobodu „Idi bilo gde, radi bilo šta“, zahvaljujući potpuno električnom režimu vožnje. Sloboda da se ide bilo gde, bez stresa tokom zime, u skladu sa DNK brenda. Plug-in hibridna tehnologija znači da Jeep 4xe modeli mogu da kombinuju sve prednosti vožnje uz nulte emisije u električnom režimu sa terenskim performansama i bezbednošću pogona na sva četiri točka. Vozači modela Jeep takođe mogu da koriste prednosti referentnih sistema i funkcionalnosti kako bi vozili bezbedno po snegu i klizavim površinama, uključujući:

namenski „Snow“ režim za sneg na modelima Renegade i Compass 4xe, kako bi se svelo na minimum preupravljanje i maksimizovalo prianjanje i napredni 4xe sistemi prianjanja; na modelu Wrangler 4xe, uključivi pogon na sva četiri točka koji je idealan za snežni teren, zahvaljujući stalnoj raspodeli obrtnog momenta u odnosu 50 (prednji) / 50 (zadnji).
sistem kontrole spuštanja niz brdo, koji pomaže ograničavanju brzine tokom vožnje nizbrdo korišćenjem prednjih i zadnjih kočnica, za bezbedniju vožnju čak i tokom zime (samo na modelima Renegade i Compass 4xe); dok Wrangler 4xe koristi Selec-Speed® sistem, koji održava odabranu brzinu nizbrdo, uzbrdo i na ravnom putu, ponašajući se kao terenski tempomat.
Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem na modelu Wrangler 4xe Sahara automatski usmerava obrtni moment između zadnjih točkova u zavisnosti od uslova prianjanja, kako bi se maksimizovalo prianjanje čak i na snegu; sa druge strane, Wrangler 4xe Rubicon se ističe zaključavanjem zadnjeg i prednjeg diferencijala, koji povećava prianjanje na površinama sa niskim ili različitim prianjanjem, što ga čini idealnim i za vožnju tokom zime.
„eCoasting“ funkcija omogućava korišćenje kinetičke energije vozila, posebno tokom dugog spuštanja, radi regeneracije energije i njenog čuvanja u bateriji. Ovo pruža nekoliko prednosti: čuva energiju, što koristi efikasnosti i ekologiji, i kroz intenzivniju „eCoasting“ postavku, dozvoljava bateriji da se puni brže tokom vožnje, optimizujući energiju koja se proizvodi tokom kočenja, usporavanja i krstarenja. Takođe, regeneracijom energije, moć kočenja modela Jeep 4xe je takođe povećana.
Najzad, širok izbor autentičnih dodataka koje je napravio Mopar® su dostupni kako bi se omogućilo Jeep 4xe modelima da lako nose zimsku opremu. Ovo uključuje crne krovne šipke radi nošenja različitih vrsta tovarnih sistema, poput držača za skije ili snoubord, individualni nosač za skije ili čak gumeni prostirač za gepek sa Jeep logom, koji se lako pere kako bi se izbeglo prljanje vozila tokom utovara, posebno tokom zime kada stvari poput čizmi sa snegom ili blatnjavih cipela moraju da se unesu unutra.

Kviz pruža jednostavne savete osmišljene da zaštite vozače, njihove porodice i njihova vozila od opasnosti koje donose vremenski uslovi. Takođe podseća vozače Jeep vozila na mnoge specifične tehničke funkcionalnosti ugrađene u njihova Jeep 4xe vozila kako bi učinili vožnju po snegu i ledu bezbednijom i lakšom.

U ovom trenutku, sve što preostaje je da ispitate svoje znanje sa ovim kvizom, koji je napravio legendarni brend terenskih vozila i saznate koliko stvarno znate o vožnji u zimskim uslovima.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *