„7 u 17“: Sedam novih modela Opela u 2017.

Sledeće godine Opel kreće „punom parom“ u ofanzivu, i to u sve kategorije vozila. „7 u 17“ je naziv te modelne ofanzive koja uključuje 7 premijera u 2017. Nikada u svojoj dugoj istoriji proizvodnje automobila, koja traje od 1889., Opel nije imao toliko novih modela u jednoj kalendarskoj godini. „7 u 17“ je deo sveobuhvatnog plana koji podrazumeva lansiranje 29 novih modela između 2016. i 2020. Tokom ovog perioda, pozicioniranje i portfolio kompanije će biti u potpunosti revidirani.

„Sa ovih sedam novih modela za 2017., Opel će postati potpuno drugačija marka tokom sledećih 12 meseci“, kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). „Mi demokratizujemo elektro mobilnost sa novom Amperom-e. Druga generacija Insignije demonstrira novi vid elegancije, manju masu i atleticizam. Sa potpuno novim krosover modelima iz B i C segmenta, proširujemo naš portfolio u odlučujućoj eri, što će našem rastu dati značajan dodatni podsticaj.“

Modelna ofanziva „7 u 17“ u sedam koraka

1. Šampion vozne autonomije: Predstavljena na Salonu automobila u Parizu, Ampera-e će revolucionalizovati elektro mobilnost, i to već od proleća 2017. Sa autonomijom od 500 kilometara čisto na električni pogon (po Novom evropskom voznom ciklusu), Ampera-e dominira u svojoj klasi. Pored toga, Ampera-e sa svojih 150 kW/204 ks pruža performanse sportskog automobila, uz prostranost jednog modela iz C segmenta.

opel-ampera-e

2. Nova perjanica: Potpun onova Opel Insignia Grand Sport, sedan sa petoro vrata kojeg krasi silueta kupea, sportska upravljivost i vodeći pogon na sva četiri točka u klasi, takođe ima svoju premijeru. Kao i prethodni model, prodat u više od 900.000 primeraka, i nova Insignia će se proizvoditi u Riselshajmu.

3. Veliki sportski karavan: Baš kao i Insignia Grand Sport, nova Opel Insignia Sports Tourer deli svoju filozofiju dizajna sa vizionarskom Opel Monza Concept studijom iz 2013. Sportski „anfas“ sa tankim farovima šalje poruku čistog dinamizma. U poređenju sa prethodnikom, unutrašnji prostor je znatno povećan, posebno kada je reč o zadnjoj klupi i prtljažniku.

4. Univerzalac: Sa modelom Opel Insignia Country Tourer, Sports Tourer je ponovo transformisan u avanturistu sa pogonom na sve točkove i „off-road“ atributima. Novi Country Tourer je pravi izbor za ljubitelje zimskih sportova, prirode, i sve one koji znaju da cene individualnost.

5. Saputnik: Sledeće godine, posebna verzija uspešnog Opel Vivara, doneće novi nivo konfora i fleksibilnosti za putnike.

6. Automobil sa izvesnim „X-tra“: Na početku 2017., najprodavanijem SUV-u u B segmentu, MOKKI X, pridružiće se novi krosover model (CUV) – Opel Crossland X. Novajlija će ima zadatak da donese dodatni podsticaj kada je reč o trendu koji podrazumeva sportski nastrojene i prostrane CUV modele.

opel-299534

7. Novi CUV u C segmentu: Opel proširuje svoju ponudu u nižoj srednjoj klasi, i to sa posebno sportski orijentisanim modelom krosovera, koji će se pridružiti Astri i Zafiri.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *