Ajrtone, kako da te zaboravim?

1. maja navršava se 23 godine od tragične smrti Ajrtona Sene, jednog od najvećih vozača Formule 1 svih vremena. Te davne 1994. godine čitav svet njegovom pogibijom zavijen je u crno, jer voleli su ga i ostrašćeni fanovi Formule 1 i oni koji o tom sportu nisu imali pojma. Bio je „Magic Sena“ kako su ga od milošte zvali obožavaoci, a s obzirom na to da je bio jedan od najboljih vozača svih vremena s radošću se sećamo svih njegovih pobeda.

Kada bi u samo jednoj reči trebalo opisati Ajrtona Senu, onda bi ta reč definitivno bila ”brzina.” Osvojio je 3 Formula 1 svetska šampionata – 1988, 1990. i 1991. godine, 41 Grand Prix i ukupno 65 pol pozicija. Njegova vožnja oduvek je bila ispunjena strašću, elanom i neverovatnim uzbuđenjem.

Ostao je uzor mnogima, jer je konstantno gurao sebe do krajnjih granica limita, fokusiran do samog cilja. Pretvarajući pritisak i uzbuđenje u čisto gorivo, koje pokreće njegov bolid, stizao je na na cilj pre svih. Godišnjica njegove smrti dodatno je dirljiva, jer još jedan veliki vozač Formule 1, Mihael Šumaher, nastavlja borbu za svoj život, nakon što se fatalno povredio na skijanju 2013. godine. Jer, upravo je Šumaher bio u bolidu iza Sene, na stazi za San Marino Grand Prix, pre 23 godine. Samo mesec dana nakon Senine pogibije, 29. avgusta na trci za Veliku nagradu Belgije, Šumaher je vozio za Senu, dok je na pisti velikim slovima pisalo: „Ayrton , how can I forget you?” ( Ajrtone, kako da te zaboravim?) Kako je sudbina bila okrutna prema obojici!

A za sve njegove obožavaoce i legat koji ostavio za sobom, TAG Heuer čiji je Sena bio ambasador, je proizveo specijalnu ediciju satova Senna special edition pa u sećanje na svog idola mogu nabaviti i nositi satove -The TAG Heuer Formula 1 Chronograph Senna Edition, The TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph Senna Edition…

U znak sećanja na čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu sporta i automobilizma i bio simbol slogana #DontCrackUnderPressure, sećamo se nepobedivog Sene…

 

TAG Heuer PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *