Alehandro Mezonero-Romanos imenovan za šefa dizajna brenda Alfa Romeo

Ispekavši zanat u Španiji, Južnoj Koreji i Francuskoj, Alehandro Mezonero-Romanos (Alejandro Mesonero-Romanos) će staviti svoje međunarodno iskustvo na raspolaganje grupi Stellantis od 1. jula 2021. On će biti podređen Žan-Pjeru Pluu (Jean-Pierre Ploué), direktoru za dizajn u grupi Stellantis.

Alehandro Mezonero-Romanos i njegov hrabri stil su preporodili brendove Seat/Cupra. Njegov rad na modelima Cupra Tavascan i Formentor, četvrtoj generaciji modela Seat Leon, petoj generaciji modela Ibiza i Arona, pokazuju kako njegov napredni dizajn može da podstakne i poveća privlačnost brenda.

Sada će se fokusirati na osvežavanje brenda Alfa Romeo, tako što će rukovoditi procesom elektrifikacije i modernizacije na kultnom brendu koji je sakupio legendarne pobede tokom svoje 110-godišnje istorije.

Žan-Pjer Plu je izjavio: „Alehandrov dolazak predstavlja veliku priliku za Alfa Romeo. Alehandro Mezonero-Romanos je ljubitelj automobila i uradio je odličan posao za brend Cupra. Dizajnerski tim i ja se radujemo radu sa njim“.

Žan-Filip Imparato (Jean-Philippe Imparato), glavni izvršni direktor brenda Alfa Romeo od januara 2021. godine, je izjavio da je „srećan što će rešavati buduće izazove za Alfa Romeo zajedno sa naprednim misliocem poput Alehandra Mezonera-Romanosa. Očekuje se da će ova bliska saradnja doneti uspeh brendu.“

Alehandro Mezonero-Romanos je diplomirao na Kraljevskom koledžu umetnosti u Londonu.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *