Alfa Romeo Giulia trijumfovala u Nemačkoj na dodeli „SPORT AUTO“ nagrada za 2021.

Alfa Romeo Giulia zauzela je prva tri mesta na takmičenju, po izboru čitalaca nemačkog magazina SPORT AUTO. Ograničena serija modela Giulia GTAm osvojila je nagradu u kategoriji „Sedani/karavani serijske proizvodnje s cenom preko 100.000 evra“ u takmičenju za uvežene automobile. Po peti put za redom, čitaoci su krunisali model Giulia Quadrifoglio kao najbolji uvozni automobil u kategoriji „Sedani/karavani serijske proizvodnje sa cenom ispod 100.000 evra“. Alfa Romeo Giulia Veloce popela se na vrh rang liste za uvozne automobile u kategoriji „Sedani/karavni serijske proizvodnje sa cenom ispod 75.000 evra“.

Alfa Romeo Giulia osvojila je prvo mesto u tri kategorije na takmičenju za „SPORT AUTO“ nagradu. Ovaj uspeh potvrđuje da je italijanski sedan jedan od najpopularnijih automobila među čitaocima istaknutog specijalizovanog magazina SPORT AUTO, koji je redovno dodeljivao nagrade modelu Alfa Romeo Giulia prethodnih godina.

„SPORT AUTO“ nagrada odlično oslikava raspoloženje ljubitelja sportskih automobila u Nemačkoj, gde je entuzijazam za modelom Alfa Romeo Giulia neprekidan.

U kategoriji „Sedani/karavani serijske proizvodnje sa cenom ispod 75.000 evra“ za uvozne automobile, prvo mesto osvojila je Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce, u konfiguraciji 2.0 Turbo sa 280 KS.

Po peti put za redom, model Giulia Quadrifoglio osvojio je prvo mesto u kategoriji „Sedani/karavani serijske proizvodnje sa cenom ispod 100.000 evra“. Model Giulia Quadrifoglio opremljen je Alfa Romeo 2,9 V6 Bi-Turbo motorom od 510 KS.

U konkurenciji uvoznih automobila za titulu „Sedani/karavani serijske produkcije s cenom preko 100.000 evra“, većina čitalaca glasala je za model Alfa Romeo Giulia GTA.

Proizveden je u samo 500 numerisanih primeraka, a poznati akronim u nazivu modela Giulia GTA. „Gran Turismo Alleggerita“ („lightened grand tourer“), omaž je jednom od najlegendarnijih automobila u slavnoj istoriji brenda: modelu Giulia Sprint GTA iz 1965. Sa opsežnom upotrebom ultralakih materijala, težina modela Giulia GTA je smanjenja za 100 kg u poređenju sa modelom Giulia Quadrifoglio, a pokreće je unapređena verzija Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motora od 540 KS, sa najboljim u klasi odnosom težine i snage od 187 KS/L. Takođe isporučuje izvanredne performanse na stazi, u pogledu vremena i ubrzanja. Aerodinamika je posebno dizajnirana, uz pomoć tehničkog iskustva dobijenog direktno iz Formule 1, zahvaljujući saradnji sa kompanijom Sauber Engineering.

Takmičenje za „SPORT AUTO“ nagradu za 2021. ove godine je održano po 29. put.  Više od 15.400 čitalaca magazina SPORT AUTO iskazalo je svoje mišljenje glasajući na izboru od 234 automobila, u 28 kategorija.

 

FCA Srbija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *