Alfa Romeo proslavio tri pobede na dodeli nagrada SPORT AUTO za 2022. godinu

Alfa Romeo je ponovo odneo pobedu na dodeli nagrada SPORT AUTO. Kao i prethodne godine, Alfa Romeo Giulia zauzela je prvo mesto u tri kategorije. To znači da je ova sportska limuzina italijanskog proizvođača ponovo jedan od favorita po izboru čitalaca ovog auto časopisa. I proteklih godina čitaoci su birali model Alfa Romeo Giulia kao jedan od pobednika.

Šesti put zaredom, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio osvojio je prvo mesto kao najbolji uvozni automobil u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje sa cenom ispod 100.000 evra“. Sa 510 konjskih snaga, komponentama karoserije ojačanim ugljeničnim vlaknima, kočionim sistemom visokih performansi i sportskim trapom, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio jedan je od najelegantnijih sportskih limuzina na tržištu.

Kao i 2021. godine, Alfa Romeo Giulia Veloce popela se na vrh liste za uvozne automobile u kategoriji “standardne limuzine/karavani sa cenom ispod 75.000 evra”. Kako samo ime Veloce – na italijanskom brzina – kaže, standardna oprema je posebno sportska. Pored dvolitarskog turbo benzinca sa 280 konjskih snaga, istaknuta obeležja uključuju Alfa Romeo TM Q4 pogon na sva četiri točka, AlfaTM Q2 mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, aluminijumske felne od 19 inča i sportska sedišta obložena kožom.

Kao najbolji uvozni automobile u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje s cenom preko 100.000 evra“, čitaoci su izabrali Alfa Romeo Giulia GTAm – trkački automobil sa drumskom registracijom. Specijalni model, proizveden u strogo ograničenom broju i već rasprodat, zasnovan je na standardnoj vrhunskoj verziji Quadrifoglio. Istaknuta obeležja uključuju povećanu izlaznu snagu od 540 KS i posebno proizvedenu aerodinamiku, oslanjajući se na tehničku ekspertizu proisteklu direktno iz Formule 1, zahvaljujući sinergiji sa Sauber Engineering-om.

„Praktično od svog lansiranja na nemačko tržište, Alfa Romeo Giulia je svake godine među dobitnicima nagrade SPORT AUTO. Ovaj uspeh i osnovni entuzijazam čitalaca časopisa SPORT AUTO za naš brend čine me veoma ponosnim. Na aktuelnom takmičenju, različite verzije modela naše sportske limuzine ponovo su pobedile u tri kategorije – da bolje ne može biti. Želeo bih da se zahvalim nemačkim obožavaocima Alfa Romea na poverenju”, prokomentarisao je Niccolò Biagioli, direktor brenda Alfa Romeo za Nemačku.

Takmičenje za SPORT AUTO nagradu za 2022. ove godine je održano po 30. put. Više od 10.000 čitalaca glasalo je za svoje favorite u 28 kategorija, svaka sa dodatnom rang listom za uvoz. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 232 modela.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *