Banja Luka kao uvertira za Slovačku

EKO Racing Team Vesnić u sklopu svog takmičarskog programa u sezoni 2015 predstojećeg vikenda putuje za Banja Luku gde će u kompletnom sastavu učestvovati na kružnoj trci na dobro poznatoj stazi vojnog poligona Zalužani. Za razliku od nastupa u Austriji, kada je boje kluba branio samo Mikica Vesnić, za volanom svog BMW-a ponovo će biti Rudi Pešović tako da će ljubitelji autosporta iz Bosne i Hrcegovine, ali i regiona, imati zadovoljstvo da u akciji vide oba atraktivna automobila EKO Racinga.

Milovan Mikica Vesnić iza sebe ima bezbroj nastupa i pobeda na Zalužanima tako da ovoga puta pred ekipom nema nikakvih nepoznanica – „Nakon pauze od nekoliko godina ponovo vozimo u Banja Luci, stazi i gradu kome se uvek rado vraćam. Trka se boduje u okviru Šampionata centralne Evrope ali iz dosadašnjeg iskustva ne verujem da će se na startu pojaviti bilo ko od ozbiljnijih konkurenata iz inostranstva. Oni jednostavno traže drugačije uslove, od onih za vožnju do onih infrastrukturnih, a na sve to treba dodati i problem granica i graničnih procedura na koji nisu navikli. Sve to rezultuje da, na žalost, jednostavno preskaču trke koje se voze i u BiH i u Srbiji. Nama će to olakšati posao da stignemo do bodova i nadoknadimo izgubljeno poništavanjem rezultata prve trke u Austriji kao i odsustvo Pešovića sa trkačkog vikenda na RedBull ringu.“ – poručio je Vesnić – „Zbog svega toga trku ćemo pre svega iskoristiti da se što bolje pripremimo za trku u Slovačkoj koja je na programu dve nedelje kasnije i koja može biti prelomna u sezoni 2015. Pešoviću i dalje nedostaje takmičarskih kilometara u BMW-u a zajedno ćemo probati i nove smeše Dunlop pneumatika koje smo upravo dobili.“

bl001

Problem elektrike na BMW-u koji je Pešovića koštao dobrog rezultata u Mađarskoj je saniran, Vauxall Vectra STW je u top kondiciji i tim sa tehničke strane ne očekuje previše problema na predstojećoj trci. Tačan program takmičenja i raspored trka na Zalužanima još uvek nije poznat ali automobili na stazu u subotu i nedelju izlaze oko 11h. Pored FIA CEZ-a, u okviru kojeg se voze dve trke, takmičenje se boduje i za šampionate BiH, Srbije i Hrvatske.

 

ASK Sport Auto Vesnić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *