BMW grupi dodeljene nagrade Connected Car i Car Connectivity 2020.

 

Neprekidna posvećenost u radu na transformaciji i digitalizaciji i ove godine je BMW-u donela nekoliko važnih nagrada. Čitaoci automoto časopisa Auto Bild & Computer Bild i Auto, motor und sport / Moove izdvojili su i posebno pohvalili inovativne funkcije konektivnosti i digitalne usluge.

BMW Digital Key bio je na vrhu svih lista ovogodišnje dodele nagrada Connected Car Awards koje je organizovao Auto Bild & Computer Bild. Digitalni ključ za vozilo zasnovan na platformi smart telefona, omogućava vlasniku da lako i bezbedno otključa i zaključa svoj auto. Vlasnici svoj digitalni ključ mogu poslati na telefone još 5 korisnika vozila, a pored toga, dostupna je i opcija izdavanja digitalnog ključa sa ograničenim pravima (npr. ograničena maksimalna brzina i ubrzavanje, jačina zvuka audio uređaja, itd.), što se pokazalo idealnim za vozače početnike.

Više od 11.000 čitalaca dalo je svoj glas u konkurenciji za nagradu Car Connectivity Award, koju je organizovao časopis Auto, motor und sport / Moove, modelu BMW Serije 3, označivši ga za najbolji model sa najviše inovativnih funkcija za povezivanje u kategoriji “Connected Cars”. BMW Serije 3 prvi je model opremljen sistemom glasovnih komandi pod nazivom BMW Intelligent Personal Assistant zasnovanom na digitalnom operativnom konceptu BMW Operativnog sistema 7.0. Od ostalih digitalnih usluga tu je i daljinsko osvežavanje softvera (Remote Software Upgrade), koje omogućava da korisnici uvek imaju najnoviju verziju softvera u svojim automobilima.

Istovremeno, BMW Driving Assistant Professional dobio je najviše glasova čitalaca u kategoriji sistema za asistenciju vozaču “Driver Assistance Systems Safety”. Paket inovativnih tehnoloških rešenja obuhvata poznate funkcije za asistenciju u vožnji i prestrojavanju (Steering and Lane Control Assistant) koje su sada unapređene funkcijama Active Navigation i Emergency Lane Assistant. Funkcije koje olakšavaju preglednost u raskrsnicama – Assisted View i Driving Assistant Professional omogućavaju vozaču da, u realnom vremenu na ekranu instrument table, dobije kompletnu 3D sliku okruženja.

BMW grupa će nastaviti sa razvojem konektivnosti i vožnje bez emisije štetnih gasova, kao i razvojem automatizovanih sistema za vožnju – ovo su centralne strateške aktivnosti Grupe u transformaciji sektora mobilnosti.

 

BMW Srbija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *