Borković najbolji na kvalifikacijama u Nemačkoj

Sjajnom vožnjom u kvalifikacijama u kojima je osvojio prvo mesto i pet novih bodova Dušan Borković je započeo šesti TCR vikend na stazi Ošersleben u Nemačkoj. Srpski as će na prvoj trci u nedelju startovati sa pol pozicije, a na drugoj trci sa desetog mesta na osnovu pravila obrnutog poretka iz kvalifikacija.

Iako treninzi nisu obećavali, s obzirom na promenljive vremenske uslove u kojima su se smenjivali kiša i sunčani intervali, takođe i ne beš tako dobar set up srpskog asa, ipak su se tokom kvalifikacija sve kockice konačno složile i vozač NIS Petrol by B3 racing tima je demonstrirao svoju brzinu na najbolji mogući način. Borković je imao drugo, a zatim i prvo najbolje vreme dana. Tokom kvalifikacija je na stazi sve vreme bilo sunčano, a prema prognozi takvi vremenski uslovi bi trebalo da budu i sutra tokom trka.

„Ovakva vožnja je jedino što mi je bilo potrebno u ovom trenutku.  Srećan sam jer sam osvojio pol poziciju i bodove posle nekoliko posnih vikenda.  Nadam se da će i sutra biti sve kako treba. Ne mogu biti zadovoljan dosadašnjim ishodom prvenstva, ali nadam se da sam sve loše stvari ostavio iza sebe.  U šali sam dobio epitet gospodara kvalifikacija i katastofe na trkama. Eto, sada radim na tome da to demantujem“-raspoloženo i u šali je srpski as prokomentarisao ishod današnjih kvalifikacija.

IMG_1285

Zanimljivo je da je srpski as jedini vozač koji se u dosadašnjem toku TCR šampionata dva puta izborio za pol poziciji. Prvi put u Belgiji, na stazi Spa Frankošamp i sada u Nemačkoj.

Prva trka u Ošerslebenu je u nedelju u 13 časova, a druga u 14.15 kao i u direktnom prenosu na RTS2.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *