Borković osvojio nove bodove na noćnoj trci u Singapuru

Vozač  NIS Petrol by B3 racing tima Dušan Borković osvojio je novih 6 bodova u prvoj trci u Singapuru i tako nastavio sa sjajnom serijom vožnji na azijskoj turneji. Na noćnoj uličnoj trci na stazai Marina Bej srpski as je zauzeo sedmo mesto, a na sutrašnjoj trci će startovati sa druge pozicije.

Trkački vikend u Singapuru koji se vozi zajedno sa Formulom 1 u potpunosti je prilagođen popularnom takmičenju, pa su tako današnje kvalifikacije vožene samo u jednoj sesiji od 25 minuta u kojima je naš as postigao šesto vreme. Međutim odlukom organizatora Borković je sa još 11 vozača kažnjen za presecanje staze, a kao posledica ovakve odluke najbolji srpski automobilista je u konačnom plasmanu zauzeo deveto mesto.  Sudije sa staze (F1) su ovoga puta i „češanje“ o zid tretirali kao „track limits“,što je uznemirilo mnoge profesionalce ovog sporta. Na osnovu plasmana u kvalifikacijama Borković je u prvoj trci startovao osmi, a drugog dana trkačkog vikenda stratovaće sa sjajne druge pozicije, koja našem asu daje odlične mogućnosti za podijum.

singapur-kvalifikacije-1

Srpki as je dobrim startom i odličnom vožnjom u drugom krugu izbio na sedmu poziciju na kojoj je i završio trku sa zadatim ciljem da sačuva automobil i osvoji nove bodove.

„Ostvario sam cilj, ali ne mogu reći da sam zadovoljan. Na uličnim trkama je najvažnije sačuvati automobil, a meni je to bilo izuzetno važno, s obzirom da mnogo polažem u sutrašnju trku. Ovo je za mene nova staza i nisam je prešao čak ni na simulatoru jer za ovu stazu to nije merodavan trening. Takođe sam imao problema sa setapom i predupravljanjem automobila, ali se nadam da će za sutra sve biti kako treba. Cilj mi je da zadržim poziciju, osvojim nove bodove i još jednom se ove godine popnem na postolje. Atmosfera u Singapuru je spektakularna, ali su vremenski uslovi, temperatura i vlažnost, gotovo nepodnošljivi“- rekao je Borković nakon trke.

Druga trka startuje u nedelju u 9 časova uz direktan prenos na RTS2.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *