Borković osvojio novih osam bodova

Vozač NiS Petrol by B3 racing tima Dušan Borković osvojio je novih osam bodova pošto je prvu trku desetog TCR trkačkog vikenda na stazi Sepang u Maleziji završio na šestom mestu. Srpski as sada u generalnom plasmanu zauzima sedmo mesto sa ukupno 149 bodova.

Borković je ranije danas u kvalifikacijama, posle problema koje je imao sa setapom, osvojio jedanaestu poziciju, što je značilo da obe trke startuje sa 11. mesta. Nakon odličnog starta u prvoj trci, već u prvog krugu Borković je izbio na osmo mesto, a posle incidenta koji su ispred našeg asa imali Homola, Gračev i Oriola došao je do šeste pozicije.
Iako je naš as imao odličan prvi i drugi sektor, on kaže da nije imao ritam i da je išao na sigurno.

„Nisam vozio kao obično, hteo sam samo da preživim sa ovako lošim setapom. Novi bodovi i pomeranje u generalnom plasmanu za jednu poziciju na gore su svakako dobra stvar i bar malo su učinili da zaboravim situaciju sa kvalifikacija koja je bila definitivno najgora ove sezone. Imali smo samo jedan slobodan trening i timski smo imali ogroman problem da nađemo setap. U kvalifikacijama nam to apsolutno nije pošlo za rukom, ali na trci je već bila bolja situacija. Nadam se da će sutra biti još bolje“- rekao je Borković nakon prve trke.

malezija-1

Staza Sepang je nedavno renovirana, tako da nijedan vozač nije imao tačne podatke, što ovaj trkački vikend čini još interesantnijim. Zbog rasporeda po kojem se ovaj vikend vozi paralelno sa F1, trka je bila vremenski ograničena na 25 minuta. Druga trka desetog trkačkog vikenda u Maleziji biće vožena sutra od 9.35 časova po našem vremenu uz direktan prenos na RTS2.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *