Borković žrtva incidenta na drugoj trci u Monzi

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon četvrtog vikenda Svetskog TCR šampionata iz Monce se vraća sa nova dva boda na svom saldu u generalnom plasmanu. Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, nakon devetog mesta osvojena u prvoj trci, nadao se da će se i u nedelju dokopati novih bodova uprkos 15. poziciji na startu, prouzrokovanoj problemima sa elektronikom u kvalkifikacijama.

Pančevac je  posle dva dana bespoštedne borbe ušao u trku sa vrlo oštećenim automobilom, koji je još od kvalifikacija imao problem sa elektronikom. Agresivni stil koji je obeležio subotnju trku, nastavljen je i u nedelju, ali je nažalost već na startu Borković bio kolateral incidenta izazvanog od strane klupskog kolege Kadžaje i Atile Tašija.

Borković je sjajno startovao i već do prve krivine je obišao sestoricu. Pri izlasku iz krivine Borkoviću se preprečio Taši u prvoj krivini i time zaustavio njegov automobil. Iako udarac nije izgledao snazno, bio je to udarac s najvećoom G silom, izmerenom na Dusanovom automobilu do sada.Duca je pretpreo silu od čak 6G. Borkovićeva Alfa izašla je sa staze, a već posle nekoliko metara bilo je jasno da je automobil toliko oštećen da ni pored ogromne želje našeg asa, definitivno nije mogao da nastavi trku i pohod na nove bodove.

„Posle svega mogu da osećam samo bes zbog ovakvog raspleta. Startovao sam još bolje nego na prvoj trci i krenuo da obilazim i klupskog kolegu Kadžaju, koji je bio sedmi. Nažalost, posle njegovog incidenta s Tašijem udario sam u Mađara u punoj brzini i polomio auto i hladnjak. Pred ovu sezonu sam promenio taktiku i  počeo da vozim mirnije, ali ću to da promenim i mnogi vozači mogu da očekuju probleme sa mnom do kraja sezone“, rekao je vidno razočarani Borković nakon druge trke.

 

Borković se posle četiri vikenda nalazi na deobi šestog mesta u generalnom plasmanu sa 53 osvojena boda. Naredni trkački vikent u Svetskom TCR šamopionatu biće vožene 10. i 11. juna na stazi Salcburgring u Austriji.

 

Dušan Borković PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *