Brend Jeep® objavio prodaju petomilionitog primerka modela Jeep Wrangler

Brend Jeep® je objavio da je prodat petomilioniti Jeep Wrangler, koji je kupljen u gradu Kemden, u saveznoj državi Nju Džerzi.  Kupac će dobiti Jeep Performance Parts (JPP) delove koje je izradio Mopar vredne 5.000 dolara, kao i doživotne Jeep Wave pogodnosti, koje uključuju redovno održavanje, pristup ekskluzivnim Jeep manifestacijama i posvećenoj korisničkoj brizi.

„Jeep Wrangler je prirodni naslednik legendarnog modela Willys, vozila koje je inspirisalo duh i dušu brenda; i od njegovog pojavljivanja 1987. godine predstavlja perjanicu sveta terenskih vozila, i veoma smo ponosni što proslavljamo prodaju pet miliona primeraka“, rekao je Erik Lafordž (Eric Laforge), direktor brenda Jeep za Evropu.

 

ČETIRI GENERACIJE GLOBALNE IKONE

Prvi Jeep Wrangler, sa šifrom modela YJ, je počeo da se proizvodi pre 37 godina u fabrici American Motors Corporation. Generacija YJ je prodata u 630.000 primeraka između 1987. i 1995. godine.

Njega je nasledio TJ 1996. godine, onda JK 2006. godine i JL 2017. godine; svaka nova generacija je dodatno izgradila legendarnu istoriju kroz neprevaziđenu terensku sposobnost i istinski Jeep dizajn.

Nakon predstavljanja generacije Wrangler YJ, svaka sledeća generacija modela Wrangler je dizajnirana da bude još prefinjenija i udobnija za svakodnevnu upotrebu, pružajući kupcima najkultnije vozilo sa najboljim sposobnostima terenske vožnje na svetu.

Legendarno vozilo je osvojilo srca Evropljana zahvaljujući i svojim bezbrojnim specijalnim izdanjima koja su se pojavljivala tokom godina. Ona uključuju „10th Anniversary“, „Golden Eagle“ i „Backcountry, da pomenemo samo neke od najpopularnijih. Iste godine je počela proizvodnja četvrte generacije modela (šifra JL), projekta koji je razvijen pre pet godina pod patronatom nove kompanije Fiat Chrysler Automobiles. Onda, Wrangler 4xe plug-in hibrid je debitovao u Evropi 2021. godine – najsposobniji, najsnažniji, najefikasniji, najodrživiji, tehnološki najnapredniji i najpovezaniji Wrangler ikada predstavljen na evropskom tržištu – koji je počastvovan prestižnim nagradama na tom kontinentu, uključujući i nagradu za najbolje 4×4 vozilo 2022. godine, koju je dodelio renomirani francuski časopis „4×4 Magazine“.

 

Jeep Wrangler 4xe

Kultni Jeep Wrangler, najsposobnije i najprepoznatljivije vozilo na svetu, pruža neprevaziđenu terensku sposobnost i proizvodi se uz više od 80 godina izvrsnosti u 4×4 inženjeringu.
Elektrifikovani Wrangler 4xe je najsposobniji ikada sa prvoklasnim performansama zahvaljujući kombinaciji moćnog SUS motora u prednjem delu, i iznenađujućeg električnog motora u zadnjem delu koji isporučuje obrtni momenat po zahtevu. On koristi 2.0-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem, sa ukupnom snagom od 380 KS i 637 Nm obrnog momenta, 8-brzinski automatski menjač, dva električna motora i visokonaponsku bateriju, isporučujući do 53 km potpuno električne autonomije u gradskim sredinama i 3,5l/100 km potrošnje goriva.

 

Jeep Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *