Čitaoci časopisa AUTO BILD izglasali FIAT za „najbolji brend“ u kategoriji malih vozila

Oko 42,000 čitalaca i stručnih ljubitelja automobila prestižnog nemačkog časopisa AUTO BILD odabrali su FIAT kao pobednika u kategoriji najmanjih automobila, u okviru ankete „Najbolji brendovi u svim klasama 2022/2023“.

„Ova nagrada je najviše strateška ikada“, prokomentarisao je Olivije Fransoa (Olivier Francois), glavni izvršni direktor brenda FIAT i glavni marketinški direktor grupe Stellantis, i dodao: „jer ona dokazuje, još jednom, da mi težimo ostvarivanju misije Brenda da pružamo urbanu mobilnost i učinimo je pristupačnom za sve. Pored prodajnih rezultata, ono što nas čini izuzetno zadovoljnim je što nas ljudi cene. Činjenica da čitaoci prestižnog časopisa AUTO BILD prepoznaju ključnu ulogu brenda FIAT u pružanju urbane mobilnosti u zemlji poput Nemačke potvrđuje da, kada pomislite na urbanu mobilnost, hibridno ili BEV vozilo, pomislite na FIAT! Želim da lično zahvalim svima njima na ovoj izjavi ljubavi“.

Čitaoci vodećeg automobilskog časopisa su pitani za mišljenje o 37 brendova u 14 kategorija. Aspekti poput inovacija, kvaliteta, dizajna i cene su uzeti u obzir prilikom glasanja. Pored pobednika po klasama, AUTO BILD je odabrao sveukupnog pobednika u svakom segmentu. FIAT je osvojio ovu prestižnu titulu u kategoriji najmanjih vozila, a njegovi predstavnici su bili modeli novi 500, hibridni 500 i Panda.

Najprodavaniji modeli italijanskog brenda su modeli 500: novi, potpuno električni 500 i 500 hibrid. Oba su najprodavanija uvozna modela u Nemačkoj u svim segmentima u 2022. godini: novi 500 je takođe prvi među električnim vozilima na baterije (BEV) nekoliko meseci tokom prošle godine u toj zemlji. A u celoj 2022. godini, model je bio na trećem mestu u segmentu putničkih vozila na električni pogon. Fiat Panda kompletira ponudu Brenda u segmentu malih automobila i takođe je dostupan u hibridnoj verziji.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *