CUPRA nastavlja sa pobedama na takmičenju FIA ETCR osvojivši dve titule za 2022. godinu

CUPRA EKS je uspešno odbranila dve titule na FIA ETCR eTouring Svetskom kupu. Naime, drugu godinu zaredom CUPRA je najbolji proizvođač, a vozač Adrien Tambay osvojio je šampionsku titulu na svom prvom takmičenju.

Novajlija iz ETCR-a, Tambay, je od početka takmičenja ređao uspehe i osvojio neprikosnovenih 495 poena, čime je osigurao pobedu i osvojio prvu titulu FIA svetskog šampiona.

Branilac titule ETCR-a Mattias Ekström se snažno borio do kraja, i uprkos još jednom senzacionalnom nastupu u Nemačkoj, završio je kao drugoplasirani u konačnom plasmanu, samo 47 bodova zaostatka za timskim kolegom Tambayem.

Tom Blomqvist je završio svoju prvu sezonu u potpuno električnom ETCR-u na trećem mestu u konačnom poretku vozača.

Jordi Gené je završio na devetom mestu, sa poenima koje je postigao tokom sezone, što je bilo ključno za osvajanje titule CUPRA ETCR proizvođač godine.

CUPRA vozači su osvajali titule ,,Kralj vikenda’’ u čak četiri od šest trka – Tambay u Mađarskoj, Ekström u Francuskoj i Španiji i Blomkvistu u Nemačkoj.

Na taj način je završena još jedna neverovatna FIA ETCR sezona, u kojoj je CUPRA EKS zadržala izuzetno visok nivo konkurentnosti i još jednom pokazala koliko je CUPRA e-Racer brz i pouzdan.

 

Cupra Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *