Dušan Borković sa NBA velikanima Bobijem Marjanovićem i Timom Dankanom

Susret šampiona u Detroitu! Boban Marjanović, jedan od najboljih evropskih centara, trenutno igrač San Antonia, bio je domaćin Dušanu Borkoviću, evrpskom šampionu u automobilizmu za 2015.godinu, na utakmici NBA lige koju su Sparsi odigrali protiv Pistonsa u Detroitu. Bobi i Duca su inače dugogodišnji prijatelji i najbolji srpski automobilista iskoristio je svoj boravak u Čikagu, gde se priprema za novu sezonu, da ode do Detroita i pogleda svoj prvi NBA meč. Naravno, dobio je karte za prvi red, do parketa, odakle je uživao u potezima zvezda igre pod obručima.
Tek, posle meča dvojica asova su nastavila druženje, koje traje već godinama. Uostalom, upravo je Marjanović bio među prvima koji je čestitao Borkoviću na osvajanju titule prvaka Evrope u ETCC-u prošle sezone, a dvojica „gorostasa“ su se susretali i na utakmicama Crvene zvezde i u drugim prilikama.

„Zanimljivo je da sam toliko puta bio u Americi, obožavam košarku i da nikada nisam otišao na neku utakmicu NBA lige. Ali ovo je zaista bila prilika koja je se ne propušta. Bobi je moj dragi prijatelj i znam koliko ga vole navijači Sparsa. Želeo sam da osetim deo te atmosfera i mogu vam reći da je ovo potpuno neverovatno. Bobi je sjajan saigrač, vidi se koliko ga vole i poštuju. Impresioniran sam njegovom igrom. Čim je ušao u igru, Sparsi su se razigrali. Hvala Bobiju za ovo nezaboravno veče i hvala mu naravno za sportsku podršku koju sam uvek od njega dobijao. Izuzetno sam ponosan na njega I siguran sam da će uz Grega Popovića i Tima Dankana da napreduje mnogo u narednom periodu.“-rekao je Borković posle meča I duhovito u svom maniru dodao da ga samo Bobi posmatra sa visine od 14 cm.


Dušan Borković trenutno boravi u Americi gde se priprema za svoju debitantsku TCR sezonu koja startuje 3.aprila u Bahreinu. Srpski as voziće novog Seat Leon uz podršku mađarskog B3 racing tima. Dvostrukog evropskog šampiona do novembra očekuju 24 trke na 12 trkačkih vikenda , a u februaru startuje sa testovima pred početak sezone.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *