EKO SERBIA novi sponzor Milovana Mikice Vesnića

Od sezone 2015. ime Milovana Mikice Vesnića biće usko vezano za novog sponzora, jednu od najuspešnijih naftnih kompanija koja posluje na ovim prostorima, EKO Serbia A.D. Srpski automobilista danas je potvrdio da će EKO kao deo grčkog energetskog giganta Hellenic petroleuma u budućnosti biti nosilac trkačkog programa našeg šampiona, pre svega na internacionalnoj sceni, a u prvoj godini saradnje cilj je osvajanje i povratak u Srbiju titule šampiona centralne Evrope na kružnim stazama u najbrojnijoj klasi do 2000ccm.

„EKO je kompanija koja odlično poznaje materiju autosporta i dugo godina je bila prisutna i aktivna na našim stazama prvenstveno kroz veoma uspešan trkački tim ali i sponzorisanje samih takmičenja u Srbiji tako da mi je drago što od sada imam takve ljude „od materije“ uz sebe.“ – poručio je Vesnić koji je nekada na stazi vodio „ljute“ okršaje sa predstavnicima EKO Racinga, pre svih sa Andrejom Kulundžićem, a kojih se ljubitelji automobilizma u Srbiji sa setom sećaju – „Saradnju ćemo najverovatnije ozvaničiti na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu i verujem da je to samo prvi korak ka zajedničkim pobedama i titulama. Prioritet nam je još jedna evropska titula ali planiramo da nakon dve godine ponovo nastupimo i na odabranim domaćim takmičenjima što me pre svega raduje zbog srpskih ljubitelja auto-sporta.“

Vesnic EKO

Milovan Mikica Vesnić u sezoni 2015. planira povratak u šampionat centralne Evrope na kružnim stazama gde je već trijumfovao 2013-te godine. Tim je dugo razmišljao o automobilu sa kojim će nastupiti i odluka je pala na Vauxall (Opel) Vectru STW koja je do pre nekoliko dana bila u vlasništvu legende Paje Komnenovića a sada je već u garaži u Užicu gde započinje njena priprema za predstojrću takmičarsku sezonu – „Pravila CEZ-a su veoma jednostavna i u klasi smo ograničeni samo težinom i kubikažom motora. Super Touring automobil je definitivno jedan od najkonkurentnijih u klasi tako da smo bukvalno „ugrabili“ poslednji pravi STW u Srbiji i jedan od retkih koji nije završio u Engleskoj. BMW 320 S2000 WTCC takođe ostaje kod nas u timu i voziće ga Rudi Pešović tako da ćemo Srbiju predstavljati sa dva veoma atraktivna i brza automobila. Na štandu kompanije EKO na beogradskom sajmu automobila koji počinje 20. marta biće izložen jedan od automobila tima u novim takmičarskim bojama tako da ovom prilikom pozivam sve ljubitelje sportskog automobilizma i automobila uopšte da nas posete, daju nam podršku i istovremeno se upoznaju sa kvalitetnim proizvodima EKO petrola.“ – izjavio je Mikica Vesnić.

Vesnic EKO 2

Sezona za Vesnića i Pešovića počinje poslednjeg vikenda aprila meseca na čuvenom Hungaroringu u Mađarskoj a pre toga tim će imati seriju testova što u Srbiji što u inostranstvu kako bi se što kvalitetnije pripremio za nove okršaje sa evropskom elitom.

 

Milovan Mikica Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *