Ferštapen ostaje sa ekipom TAG HEUER RED BULL RACING do 2020.

Ekipa TAG HeuerRed Bull Racing preuzela je ključne korake kako bi osigurala buduću vozačku postavu i objavila je da je njihova glavna zvezda, Maks Ferštapen, potpisao novi trogodišnji ugovor. Klauzule ugovora počele su da se sastavljaju odmah nakon Ferštapenove pobede na trci malezijskog Grand Prix takmičenja ranije ovog meseca. Ovo je bila druga pobeda u karijeri veoma agilnog i veštog vozača, a pratila je prošlogodišnju pol poziciju na debitanskoj trci koja je održana u Španiji.

„Red Bull je uvek akcijama pokazivao svoju veru u mene“, izjavio je Maks. „Moja ekipa me je oduvek podržavala i delila sa mnom zajedničke ambicije, koje bez ikakve sumnje delimo od samog početka. Veoma sa srećan što mogu da potvrdim budućnost u timu TAG Heuer Red Bull Racing i sa velikim uzbuđenjem se radujem budućoj saradnji koja će svakako izroditi uspehe u kojima možemo uživati u narednim godinama koje slede.“

Ferštapen je potpisao Red Bull Junior program sa samo 16 godina starosti, kada se takmičio u Formula 3 European Championship ranku. Samo nedelju dana kasnije, mladi vozač imenovan je za jednu od pozicija u ekipi Toro Rosso za 2015. godinu, gde je imao veoma zavidan performans sa dva četvrta mesta iste sezone.

Sledeće godine, veliki talenat prebačen je u TAG Heuer Red Bull Racing ekipu, nakon čega je u debitantskoj trci osvojio prvo mesto, nakon čega je u ukupnom skoru stao na šestu poziciju šampionata. Do sada je Ferštapen imao veoma jaku sezonu, krunisanu trećim mestom u Kini, prvim u Maleziji i drugim u Japanu.

„Mi smo oduševljeni činjenicom  da je Maks pristao na produžetak ugovora sa ekipom TAG Heuer Red Bull Racing“, dodao je vlasnik tima Kristijan Horner, koji nije krio svoju želju da ujedno zadrži i njegovog timskog kolegu Danijela Rikarda, tokom nekoliko narednih godina. „On je čistokrvni trkač, sa nedvojmljivim talentom za volanom i retkim instinktom koji je potreban na ovom takmičarskom nivou.“

 

TAG Heuer PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *