Fiat 500 Mirror: još više naprednih tehnoloških sadržaja i bolja povezanost

Osim obeležavanja šezdesete godišnjice pojavljivanja modela Fiat 500, 2017. godinu obeležava i debi modela Fiat 500 Mirror, nove verzije koja kao ciljnu grupu ima pripadnike generacija rođenih tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, koji vole nove tehnologije i žele da voze automobil koji je uvek povezan i ispunjen sadržajima. Standardna oprema na modelu 500 Mirror uključuje 7-inčni Uconnect™ 7” HD LIVE uređaj sa dodirnim ekranom, Bluetooth sistem, USB-AUX IN priključke i integrisane komande na upravljaču koji je presvučen kožom.

Najuzbudljivija inovacija jeste uvođenje vrhunskog sistema integracije pametnog telefona na verziji 500 Mirror, kao i na modelu za 2017. godinu, koji se premijerno pojavljuje na modelima brenda Fiat. To znači da korisnici mogu da pristupaju najvažnijim aplikacijama na svojim telefonima direktno preko 7-inčnog ekrana sistema Uconnect™, integrisanog na centralnoj konzoli. Fiat 500 MY2017 unapređen je važnim tehnološkim i bezbednosnim funkcijama poput ograničenja brzine (standardan deo opreme na čitavoj liniji vozila), kontrole vožnje i senzora sa kišu i sumrak (na zahtev).

Sa podrškom Apple CarPlay, a koja predstavlja pametniji jednostavniji način za upotrebu iPhone uređaja u vozilu, vozači mogu da prilagode vožnju uslovima u saobraćaju, te da obavljaju i primaju pozive, pristupaju tekstualnim porukama i slušaju muziku, a da pritom ostanu koncentrisani na vožnju. Funkcija integracije Android Auto takođe omogućava vozačima da upravljaju sadržajima i glavnim aplikacijama na njihovom uređaju direktno iz sedišta, tako da dobijaju uputstva za vožnju, obavljaju pozive, šalju i primaju poruke i da puštaju muzičke sadržaje na potpuno bezbedan način. Novi 500 Mirror je dostupan u dve konfiguracije: hečbek i kabrio. Linija motora je široka i kompletna, sa 1,2-litarskim benzinskim motorom sa 69 KS i 0.9 TwinAir motorom od 85 KS. Drugi od ova dva modela beleži potrošnju goriva od svega 3,8 litara/100 km i emisiju CO2 ispod 90 g/km u kombinovanom režimu vožnje. Zajedno sa modelom Panda, Fiat 500 je jedini automobil u svom segmentu vozila opremljen briljantnim Euro 6 motorom 1.3 Multijet II sa 95 KS, niske potrošnje goriva i još boljih ekoloških karakteristika.500 Mirror potvrđuje uspeh legendarnog Fiata sa velikim brojem novih stilskih detalja: hromirani retrovizori sa grejačem, značka “Mirror” od poliranog aluminijuma na stubu i posebna izvedba u nebesko-plavoj boji Italia. Paleta boja modela 500 Mirror obuhvata i belu Gelato, crvenu Passione, crnu Vesuvio i sivu Carrara.

 

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *